Woorden van Christus

Woorden van Christus - Michel Henry | Fthsonline.com

...den van Christus - EAN 9789080614680. De Franse filosoof Michel Henry (1922-2002) is in Nederland niet heel bekend ... Dagelijkse woorden van God | Christus doet het werk van ... ... . 'Woorden van Christus' is zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt, maar was het laatste boek dat de auteur net voor zijn dood voltooide. Woorden van Christus is een boek dat een unieke weg heeft afgelegd en uitkomt bij een naakte, van elke traditie ontdane sprekende Jezus." Michel Henry: "Wat er werkelijk toe doet, kan niet uitwendig aan het leven zelf zijn. De relatie tussen de levende en zijn eigen leven is inwendig en uiterst intiem. Woorden van Christus van Michel ... De laatste woorden van Jezus Christus: de Kruiswoorden (1 ... ... . De relatie tussen de levende en zijn eigen leven is inwendig en uiterst intiem. Woorden van Christus van Michel Henry (boek, paperback, ISBN 9789080614680). In dit boek onderzoekt de Franse filosoof Michel Henry de woorden van Christus op fenomenologische wijze. Daardoor komen... woorden van Christus « Reactie #13 Gepost op: november 04, 2003, 09:15:00 am » Voor zover ik weet (en dat is in dit geval niet zo heel veel geef ik onmiddellijk toe) wordt het evangelie van Thomas, evenals die van Petrus en van Maria Magdalena enzo, niet historisch betrouwbaar geacht. De woorden van de Heilige Geest 'God Zelf, de unieke I Gods gezag (I)' Deel één Gods woorden 'God zelf, de unieke X God is de levensbron voor alle dingen (IV)' Deel vier Gods woorden 'Hoe Gods gezindheid te kennen en het resultaat van Zijn werk' Deel twee Uitspraken van Christus 'God zelf, de unieke X God is de levensbron voor alle dingen IV' Deel twee Uitspraken van Christus ... Het boek Woorden van Christus, geschreven door Michel Henry, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Woorden van Christus is een boek dat een unieke weg heeft afgelegd en uitkomt bij een naakte, van elke traditie ontdane sprekende Jezus.'' Michel Henry: ''Wat er werkelijk toe doet, kan niet uitwendig aan het leven zelf zijn....

INFORMATIE

AUTEUR
Michel Henry
DIMENSIE
3,90 MB
BESTANDSNAAM
Woorden van Christus.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek onderzoekt de Franse filosoof Michel Henry de woorden van Christus op fenomenologische wijze. Daardoor komen ze in een oorspronkelijk licht te staan en verschijnen ze in een verrassend perspectief. Uit de inleiding door Ruud Welten: ''We hebben hier te maken met een fenomenologie die de ervaring van ons leven blootlegt, als de handen die verdorde bladeren opzij schuiven om het in de lente ontluikende leven te onthullen. De verdorde bladeren zijn onze ideologieën en vooral onze interpretaties die het christendom tot een wereldbeschouwing hebben gereduceerd. Woorden van Christus is een boek dat een unieke weg heeft afgelegd en uitkomt bij een naakte, van elke traditie ontdane sprekende Jezus.'' Michel Henry: ''Wat er werkelijk toe doet, kan niet uitwendig aan het leven zelf zijn. De relatie tussen de levende en zijn eigen leven is inwendig en uiterst intiem. De gangbare opvatting van ''God'' verdient dan ook een grondige revisie''. Deze revisie wordt door Henry ingezet met zijn opvatting dat de oerwaarheid in het ik moet worden gezocht. Michel Henry was een van de grote Franse filosofen uit de school van de fenomenologie. Samen met enkele anderen (Ricoeur, Levinas, Derrida, Marion) was hij een voortrekker van 'God in Frankrijk', de wending in de filosofie waarin wordt geprobeerd de werkelijkheid van 'God' opnieuw te doordenken. Dit laatste boek van hem verscheen kort na zijn overlijden in 2002 en is voor een breder publiek in een toegankelijke stijl geschreven.

Wil je het boek lezen?Woorden van Christus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michel Henry. Lezen Woorden van Christus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN