De Italiaanse maffia in Nederland

De Italiaanse maffia in Nederland - Stan de Jong | Fthsonline.com

...or de maffiosi. Politie: Maffia breidt invloed uit door corona, zelfs in Nederland ... Spijtoptant Italiaanse maffia klapt uit de school | Het Parool ... . video De Italiaanse maffia bloeit op dankzij de coronacrisis. Zelfs in ons land dreigt de beruchte misdaadgroepering zijn macht ... Vermoedelijk geldt het tweede, zeker sinds de doorgedreven internationalisering die de Russische maffia sinds de val van de Sovjetunie systematisch heeft doorgevoerd. De structuur van de Russische maffia is echter veel losser en minder doorzichtig dan die van, bijvoorbeeld, de Italiaanse maffia of een leger, zeker naarmate de groepen verder en verder van hun thuisland verwijderd geraken. Jazeker, de Italiaanse maffia heeft zijn tentakels ook in ons land uitgeslagen. ... Top 10 Grootste Maffia's ter Wereld (Criminele ... ... . Jazeker, de Italiaanse maffia heeft zijn tentakels ook in ons land uitgeslagen. Voor de meest beruchte organisatie ter wereld is hier namelijk veel te halen. Nederland, met zijn grote havens, liberale drugsklimaat en uitstekende infrastructuur, is voor de maffia bijzonder aantrekkelijk. Acht jaar lang deden Stan de Jong en Koen Voskuil ... Maffia (Italiaans: mafia, met één f) is een geheel van Italiaanse geheime criminele organisaties, georganiseerd in afdelingen. Om aan de term 'maffia' te voldoen, moet een criminele organisatie over vier verschillende segmenten beschikken: een criminele, culturele, politieke en economische. Vanuit een klein dorpje op een heuvel in de Italiaanse regio Calabrië gaan twee journalisten op zoek naar de link tussen de Italiaanse maffia en Nederland. De politie wil laten zien dat ze zich niet meer veilig kunnen voelen in Nederland'', zei een Italië-deskundige, toen de opsporingsdiensten met Operatie Pollino vijf maffioso oppakten. Maar niet is minder waar, waarschuwt de Italiaanse maffia-aanklager Federico Cafiero De Raho. De Nederlandse politie heeft vijf personen gearresteerd in een groot internationaal onderzoek tegen de Italiaanse maffia. Nederland, Italië, Duitsland en België zijn vandaag bezig met een grote ... Drugshandel: Nog steeds sluit Nederland de ogen voor de corrumperende gevolgen van cocaïnehandel. Dat zeggen drie Italiaanse maffia-experts. „Het lijkt wel of jullie op Mars wonen." Jazeker, de It...

INFORMATIE

AUTEUR
Stan de Jong
DIMENSIE
9,53 MB
BESTANDSNAAM
De Italiaanse maffia in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

De Italiaanse maffia in NederlandStan de JongKoen VoskuilSchokkende feiten over handel en wandel van de Italiaanse maffia in NederlandWie kent niet de maffia van schilderachtige Hollywoodfilms als The Godfather of tv-series als The Sopranos? In werkelijkheid is er weinig romantisch aan de maffia, die met een geschatte megaomzet van 135 miljard euro op jaarbasis met afstand Italiës grootste multinational vormt. Een gewelddadig misdaadsyndicaat dat ook in Nederland volop actief is. Volgens Italiaanse crimefighters is het bestaan van de maffia in ons land echter veel te lang gebagatelliseerd.In februari 2002 worden langs de snelweg A12 bij Woerden de lichamen van twee Brazilianen gevonden. De drugshandelaars zijn het slachtoffer van een ripdeal. Opdrachtgever is de gevreesde Filippo Cerfeda, een hoge baas van de maffiatak Sacra Corona Unita, die met zijn handlangers in Nederland zit ondergedoken. De maffiosi genieten hier volop van la dolce vita: cokegebruik, luxeprostituees ¿ het kan niet op. Ondertussen gaan de drugshandel en het moorden volop door.Onderzoeksjournalisten Stan de Jong en Koen Voskuil doken in deze geruchtmakende zaak en gunnen ons voor het eerst een inkijk in het leven van maffiosi in de polder. Daarnaast spraken zij met tal van betrokkenen en deskundigen in binnen- en buitenland en onderzochten hoe diep de Italiaanse maffia in Nederland is geworteld. Hun bevindingen zijn ronduit schokkend.

Wil je het boek lezen?De Italiaanse maffia in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stan de Jong. Lezen De Italiaanse maffia in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN