Earth and Fire

Earth and Fire - F. Hermsen | Fthsonline.com

...ping hits in the Netherlands and elsewhere in Europe, though they never gained much popularity in the United Kingdom or ... MEMORIES, EARTH & FIRE, CD | PlatoMania ... ... Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts overleden (1947-2019) Gerard Koerts, de toetsenist van de Nederlandse band Earth and Fire en schrijver van nummer-1-hit Weekend, is woensdag overleden. Hij had al een tijd longproblemen en stierf in een ziekenhuis in Perpignan in Frankrijk, sinds jaren zijn thuisland. Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts (71) overleden. Componist en producer Gerard Koerts is vandaag op 71-jarige le ... 'Boegbeeld Jerney te zwak voor afscheid Earth and Fire ... ... . Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts (71) overleden. Componist en producer Gerard Koerts is vandaag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat laten gitarist Hans Ziech en Koerts vrouw Ella weten. Watch the official music video for "September" by Earth, Wind and Fire Listen to Earth, Wind and Fire: https://EarthWindandFire.lnk.to/listenYD Subscribe to ... Recente berichten. Waar was dat ene optreden van Earth and Fire ook weer? 10 juni 2020 'Earth and Fire - Golden Years' limited edition op vinyl 25 februari 2020 'Westland-reggae' Weekend al veertig jaar oud 14 december 2019; 50 jaar 'Seasons' 8 december 2019 Earth and Fire 7 inch guide 'Worldwide' 2 november 2019 Bekijk het profiel van EarthandFire.NL op Facebook Earth and Fire is het debuutalbum van de Nederlandse rockgroep Earth & Fire. Het album is opgenomen in de G.T.BG. Geluidsstudio in Den Haag. De band was niet tevreden over het uiteindelijke resultaat. Alles moest veel te snel in hun ogen. Toch mocht het album zich verheugen in een redelijke belangstelling. Earth and Fire komt weer bij elkaar, echter zonder de broers Koerts. Zij zijn vervangen door Ton Scherpenzeel uit Kayak (toetsen), Jons Pistoor (ex-Sammy Soul Set, toetsen) en Age Kat (gitaar, ex-Frog). De broers Koerts storten zich via een eigen-beheer cd, uitgebracht als het Earth And Fire Orchestra, op de ontl...

INFORMATIE

AUTEUR
F. Hermsen
DIMENSIE
5,68 MB
BESTANDSNAAM
Earth and Fire.pdf

OMSCHRIJVING

Earth and Fire was van de meest succesvolle Nederlandse popgroepen van de jaren zeventig met hits als Memories, Love of Life en Weekend. De band maakte in zijn woelige bestaan veel gedaantewisselingen door, maar iedereen kende zangeres Jerney Kaagman en de tweeling Chris en Gerard Koerts. In deze biografie is eindelijk te lezen hoe de band omging met muzikale ambities, onderlinge spanningen, de druk van de media en platenmaatschappijen, met alcohol en liefde, met beroemd-zijn en anonimiteit.Het verhaal van deze unieke band vertelt over de Haagse beatscene van de jaren '60, de nauwe relaties met bands als The Golden Earring en de eerste hits onder de hoede van Willem van Kootens Red Bullet. Je wordt meegevoerd op de muzikale ontdekkingsreizen van een progressieve rockband, tournees langs clubhuizen in de Nederlandse provincie en grote concertzalen in Europese hoofdsteden. Het schildert het wilde anti-burgerlijke bestaan van succesvolle rockmusici, maar ook de harde realiteit van de professionele muzikant die moet weten te overleven als de inspiratie opdroogt en de hits uitblijven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de muzikale analyse van de verschillende hits, conceptelpees en de unieke composities van de band.Auteurs Fred en Dick Hermsen, respectievelijk historicus/journalist en musicoloog/muzikant, hebben de band van jongs af aan van dichtbij meegemaakt. Zij vertellen het ver-haal met warmte en behouden tegelijkertijd de noodzakelijke distantie. Vrijwel alle bandleden zijn ge erviewd, maar ook producers, managers en andere belanghebbenden komen aan het woord. Met veel persoonlijke verhalen en unieke illustraties uit de fotoalbums van de bandleden is dit een biografie die een indringend beeld geeft van een belangrijke periode in de Nederlandse pophistorie.

Wil je het boek lezen?Earth and Fire in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Hermsen. Lezen Earth and Fire Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN