Eenzaamheid

Eenzaamheid - Guy de Maupassant | Fthsonline.com

... te zijn van 'de anderen'. Onderzoekers omschrijven eenzaamheid als het ervaren verschil tussen gewenste en aanwezige contacten ... Wat is eenzaamheid? | Over eenzaamheid | Alles over ... ... . Op deze definitie van socioloog Jenny de Jong Gierveld is het meeste onderzoek naar het vóórkomen van eenzaamheid gebaseerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen situationele en duurzame eenzaamheid en tussen ... Eenzaamheid is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen ouderenprobleem. Je af en toe eenzaam voelen is normaal, op elke leeftijd. Pas als eenzaamheid langer duurt dan pakweg een half jaar, dan vera ... Eenzaamheid | Cijfers & Context | Huidige situatie ... ... . Je af en toe eenzaam voelen is normaal, op elke leeftijd. Pas als eenzaamheid langer duurt dan pakweg een half jaar, dan veranderen je hersenen. Je vermogen om sociaal te denken en te handelen verandert. Eenzaamheid kenmerkt zich door symptomen als verdriet, leegte, doelloosheid en moeheid. Iedereen, jong en oud, man of vrouw, voelt zich bij tijd en wijle eenzaam of verlaten, maar er zijn maar weinig mensen die er vooruit durven komen. Eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met 'zielig zijn' en niemand wil dat stigma hebben. Eenzaamheid kenmerkt zich door gemis en teleurstelling. Eenzaamheid is een negatieve situatie, gekenmerkt door gemis en teleurstelling. Het is de uitkomst van een persoonlijke waardering van een situatie waarin iemand zijn bestaande relaties afweegt tegen zijn eigen wensen of verwachtingen ten aanzien van relaties. Je af en toe eenzaam voelen, hoort bij het leven. Vaak gaat dat gevoel vanzelf over. Anders is het als eenzaamheid aanhoudt. Dan kan het leiden tot serieuze gezondheidsproblemen zoals depressie, alcoholverslaving, slaapstoornissen en hart- en vaatziekten. Gemeente...

INFORMATIE

AUTEUR
Guy de Maupassant
DIMENSIE
12,16 MB
BESTANDSNAAM
Eenzaamheid.pdf

OMSCHRIJVING

Met de verhalen die Guy de Maupassant (1850-1893) in 1883-1884 schrijft, bereikt deze meester van het korte verhaal het hoogtepunt van zijn roem, die zal aanhouden tot ver na zijn dood. De schrijver profiteert in deze periode van het succes van zijn eerste roman ('Une Vie'), terwijl zijn tweede gestaag vordert. Dat laatste blijkt uit verscheidene verhalen in deze bundel, waarin de mondaineParijse vrijgezel die uiteindelijk de hoofdpersoon zal worden van Bel-Ami, gestalte begint te krijgen. In de periode waarin hij deze verhalen schrijft, vestigt Maupassant zich in Normandië, en zijn 'Normandische' verhalen, met veel aandacht voor het lokale dialect, worden steeds rondborstiger. 'Vissend naar verhalen', zoals zijn biograaf René Dumesnil het uitdrukt, geeft de schrijver in zijn villa in Étretat het ene feest na het andere. Hoe uitbundig zijn levensstijl ook is, Maupassants productiviteit blijft hoog en zijn vakmanschap groeit; in dit vierde deel van Alle verhalen ziet de lezer het klassieke korte verhaal á la Maupassant ontstaan: beknopt van stijl, niet al te lang, altijd verrassend en razend knap van opbouw. De 42 verhalen uit deze bundel verschillen onderling dan ook weinig in lengte. Hier en daar geven ze een prachtig beeld van de negentiende eeuw, maar op nog veel meer plaatsen behoren ze helemaal de moderne tijd toe.

Wil je het boek lezen?Eenzaamheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Guy de Maupassant. Lezen Eenzaamheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN