Philips-meisje van kamp Vught

Philips-meisje van kamp Vught - Sanne van Heijst | Fthsonline.com

...gskampen Amersfoort en Westerbork.Kamp Vught bevond zich in de Noord-Brabantse plaats Vught nabij de recreatieplas de IJzeren Man ... Philips-meisje van Sanne van Heijst | Boek en recensies ... ... .Het heeft ruim anderhalf jaar als concentratiekamp gefunctioneerd. T ijdens de Tweede Wereldoorlog werd - op verzoek van de bezetter - in Kamp Vught een werkplaats van Philips ingericht, waar producten als knijpkatten en radio's werden gemaakt. De gevangenen die hier werkten vormden gezamenlijk het Philips-Kommando. Omdat Frits Philips vooraf een grote mate van eigen zeggenschap had bedongen, kon het Philips-Kommando gevangenen enige bescher ... Philips-meisje uit kamp Vught Sanne van Heijst ... . Omdat Frits Philips vooraf een grote mate van eigen zeggenschap had bedongen, kon het Philips-Kommando gevangenen enige bescherming bieden. Sanne van Heist: Philips-meisje van kamp Vught Gerda Nothmann komt in kamp Vught bij het Philips-Kommando terecht, een selecte groep gevangenen die lange tijd vrijgesteld kan worden van transport. Als de verlegen en onhandige Gerda na een jaar toch wordt gedeporteerd naar Auschwitz blijkt haar identiteit van Philips-meisje haar redding. Philips-meisje van kamp Vught. Home. Noord-Brabant, Tweede Wereldoorlog, Jodenvervolging. Philips-meisje van kamp Vught; Philips-meisje van kamp Vught Haar levensverhaal. Auteur: Sanne van Heijst | Uitgever: Atlas Contact. Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. 0 out of 5 Philips-meisje van kamp Vught Sanne van Heijst haar levensverhaal. Philips heeft levens gered. Juni 1943. In Kamp Vught wordt de Joodse tiener Gerda Nothmann door het elektronicaconcern Philips uitgekozen om in hun werkplaats binnen het prikkeldraad kriegswichtige radiobuizen te maken. Sanne van Heijst (1980), die na haar studie bedrijfskunde werkzaam was bij de Stichting Nationaal Monument Kamp Vught, is in haar debuut als schrijfster erin geslaagd een mooi en informatief boek te maken, met de kanttekening dat over de oorlogsinspanningen van Philips wel iets meer te vertellen is dan de schrijfster doet. Philips-meisje van kamp Vught; €22,99 . ISBN 9789045031361 Uitgever Atlas Contact Druk vanaf 1e Verschenen 25-04-2016 Ta...

INFORMATIE

AUTEUR
Sanne van Heijst
DIMENSIE
6,37 MB
BESTANDSNAAM
Philips-meisje van kamp Vught.pdf

OMSCHRIJVING

Juni 1943. In Kamp Vught wordt de Joodse tiener Gerda Nothmann door het elektronicaconcern Philips uitgekozen om in hun werkplaats binnen het prikkeldraad kriegswichtige radiobuizen te maken. Zo komt zij bij het Philips-Kommando terecht, een selecte groep gevangenen waarvan het kleine aantal Joodse werkers lange tijd vrijgesteld kan worden van transport.Als de verlegen en onhandige Gerda na een jaar toch wordt gedeporteerd, samen met vierhonderd andere Joodse vrouwen, blijkt haar nieuwe identiteit van 'Philips-meisje' haar redding in Auschwitz. Voor elektronicagigant Telefunken gaat zij weer radiobuizen maken. Na een bijna fatale dodenmars komt ze in Zweden weer op krachten. Zonder familie overgebleven, vertrekt Gerda in 1946 naar Amerika.Sanne van Heijst maakte voor het schrijven van dit levensverhaal gebruik van Gerda's eigen oorlogsherinneringen, die in dit boek opgenomen zijn. Uit de brieven die de ouders Nothmann hun dochter tussen 1939 en 1943 schreven, reconstrueert zij het trieste lot van Gerda's in Berlijn achtergebleven familie. Met naoorlogse familiedocumenten schetst zij Gerda's Amerikaanse leven, waarin haar oorlogsverleden geleidelijk een steeds grotere rol gaat spelen. Voorts werpt zij nieuw licht op de betekenis van Philips voor de overleving van Gerda en veel van haar lotgenoten.

Wil je het boek lezen?Philips-meisje van kamp Vught in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sanne van Heijst. Lezen Philips-meisje van kamp Vught Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN