Ons gaat het in ieder geval nog goed

Ons gaat het in ieder geval nog goed - Ingrid Hoogendijk | Fthsonline.com

...let waarmee vele wetenschappers, psychologen, sociologen bestuurskundigen en politici aan de gang kunnen ... Ons gaat het in ieder geval nog goed - Ingrid Hoogendijk ... ... . Ons gaat het in ieder geval nog goed. In 1922 kwam de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk in het bezit van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen. Daar beleefde hij met zijn vrouw en zeven kinderen de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Ruim tien jaar geleden kwam zijn kleindochter, Ingrid Hoogendijk, in het ... Ons gaat het in ieder gev ... Ons gaat het in ieder geval nog goed - TracesOfWar.nl ... . Ruim tien jaar geleden kwam zijn kleindochter, Ingrid Hoogendijk, in het ... Ons gaat het in ieder geval nog goed is wel een verslag waar je je hoofd goed bij moet houden. Er worden vele namen genoemd, waardoor je makkelijk de draad (even) kwijt kunt raken. Daarbij komen veel beweeglijke gebeurtenissen uit de geschiedenis aan bod, wat er ook voor zorgt dat je goed moet opletten om alles te kunnen blijven begrijpen. Het verhaal van de Hoogendijks en de opkomst en ondergang van hun geliefde Oost-Pruisische Rittergut wordt in "Ons gaat het in ieder geval nog goed" verteld door Ingrid Hoogendijk, kleindochter van Michiel. In 2000 en 2008 bezocht de schrijfster de locatie die haar familie ongeveer een halve eeuw eerder definitief verliet. Lees „Ons gaat het in ieder geval nog goed Een Nederlandse familie in Oost-Pruisen 1920-1946" door Ingrid Hoogendijk verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. In 1922 kwam de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk in het bezit van het lan...

INFORMATIE

AUTEUR
Ingrid Hoogendijk
DIMENSIE
6,68 MB
BESTANDSNAAM
Ons gaat het in ieder geval nog goed.pdf

OMSCHRIJVING

In 1922 kwam de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk in het bezit van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen. Daar beleefde hij met zijn vrouw en zeven kinderen de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Ruim tien jaar geleden kwam zijn kleindochter, Ingrid Hoogendijk, in het bezit van een omvangrijke verzameling brieven. Het waren de brieven die de gezinsleden elkaar schreven in die roerige tijd. Dit boek vertelt het aangrijpende verhaal van een familie die door oorlog verscheurd raakt, alsook het verhaal van Oost-Pruisen, een land dat uit ons collectieve geheugen verdwenen is.

Wil je het boek lezen?Ons gaat het in ieder geval nog goed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ingrid Hoogendijk. Lezen Ons gaat het in ieder geval nog goed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN