Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910

Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910 - Frits Gierstberg | Fthsonline.com

...ograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle ... Frits Gierstberg: Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam ... ... . Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerde zich in stads- en havenfotografie. Zijn opdrachtwerk valt op door scherpte, detaillering en de perfecte opnamestandpunten. Het Rotterdam van Carl Emil Mögle. Vanaf 23 januari ligt het boek 'Carl Emile Mögle, fotograaf te Rotterdam 1885-1910' in de winkel. Mögle heeft Rotterdam omstreeks 1900 veelvuldig gefotografeerd. Zijn stads- en havengezichten vallen op doo ... CARL EMIL MÖGLE - Uitgeverij Diafragma ... . Zijn stads- en havengezichten vallen op door hun scherpte, detaillering en fraaie camerastandpunten. Rotterdam omstreeks 1900 is door maar één fotograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle. Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerde zich in stads- en havenfotografie. Zijn opdrachtwerk valt op door scherpte, detaillering en de perfecte opnamestandpunten. Rotterdam omstreeks 1900 is door maar één fotograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle. Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerde zich in stads- en havenfotografie. Zijn opdrachtwerk valt op door scherpte, detaillering en de perfecte opnamestandpunten. Rotterdam omstreeks 1900 is door maar één fotograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle. Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerde zich in stads- en havenfotografie. Zijn opdrachtwerk valt op door scherpte, detaillering en de perfecte opnamestandpunten. Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910 online bestellen bij Donner! Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden en ons privacybeleid . Rotterdam omstreeks 1900 is door maar één fotograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle. Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerde zich in stads- e...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits Gierstberg
DIMENSIE
10,77 MB
BESTANDSNAAM
Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910.pdf

OMSCHRIJVING

Rotterdam omstreeks 1900 is door maar één fotograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle. Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerde zich in stads- en havenfotografie. Zijn opdrachtwerk valt op door scherpte, detaillering en de perfecte opnamestandpunten. Daarnaast maakte hij "kunstfoto's' op het idyllische platteland net buiten Rotterdam. In dit werk valt op hoe hij koos voor composities met tegenlicht en voor populaire schilderkunstige onderwerpen van bijvoorbeeld boeren met kinderen en wilgen langs de waterkant.Behalve deze verstilde landschapsfoto's maakte hij vooral stads- en havenfoto's van Rotterdam als moderne handelsstad.Bijzonder is ook dat Mögle in 1899 van Rotterdam de opdracht kreeg om twee albums te maken voor de jonge koningin Wilhelmina, die in dat jaar de stad bezocht. Architectuur Rotterdam september 1899 en Havenwerken Rotterdam september 1899 zijn sindsdien opgenomen in de Koninklijke Verzamelingen. Verschillende albums en fotodrukken zijn ook in het Stadsarchief Rotterdam bewaard gebleven.Een selectie uit dit gevarieerde werk is samengebracht in dit fotoboek.Mögle zag zichzelf als documentarist van Rotterdam. Terecht, want zonder zijn nu herontdekte stads- en havengezichten zou ons beeld van Rotterdam anno 1900 grotendeels oningevuld zijn gebleven.

Wil je het boek lezen?Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits Gierstberg. Lezen Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN