Het Instituut

Het Instituut - Gerard Aalders | Fthsonline.com

...chtbaar maken, en tegelijkertijd de discussie bevorderen over onderwerpen gerelateerd aan het ontwerpveld ... Het Nieuwe Instituut Online / Offline | Het Nieuwe ... ... . Instituut 1) Afdeling van een universiteit 2) Dienst 3) Eenheid van een faculteit 4) Genootschap 5) Gesticht 6) Inrichting 7) Instelling 8) Institutie 9) Internaat 10) Kostschool 11) Onderwijsinstelling 12) Opleidingsinrichting 13) Oprichting 14) Opvoedingsgesticht 15) Stichting 16) Subfaculteit Het Instituut is een Nederlands televisieprogramma van BNNVARA en de NTR uit 2016. Het programma is bedacht door Joep van Deudekom en Rob Urgert die het programma ook presenteerden samen ... Instituut - 6 definities - Encyclo ... . Het programma is bedacht door Joep van Deudekom en Rob Urgert die het programma ook presenteerden samen met Sophie Hilbrand.Het programma is opgenomen in de Johan Willem Frisokazerne in Ede en werd vanaf donderdag 20 oktober t/m 8 december 2016 wekelijks uitgezonden op NPO 1 als achtdelige serie. Het Instituut is een wetenschappelijk experiment van BNN/NTR. Het programma wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand. In het programma krijgen 100 mensen dezelfde kleding, hetzelfde eten en dezelfde slaapplek. De 100 deelnemers zullen een week doorbrengen in een oude kazerne. En de hele week lang zijn zij de proefpersonen in Het Instituut. Ze worden door Joep van Deudekom en Rob Urgert een ... Het instituut door Vincent Bijlo Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Het Instituut (Paperback). Politieke invloed op de geschiedschrijving bij het NIOD Dit boek doet het positieve beeld van het Nederlands Instituut voor... Het instituut. He...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Aalders
DIMENSIE
10,75 MB
BESTANDSNAAM
Het Instituut.pdf

OMSCHRIJVING

Politieke invloed op de geschiedschrijving bij het NIOD Dit boek doet het positieve beeld van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie wankelen. Geschiedschrijving behoort onafhankelijk te zijn; geen speelbal van belangen. Het NIOD is een van Nederlands befaamdste historische instituten. Het doet onder meer onderzoek in opdracht van de regering. We nemen voetstoots aan dat de research op het NIOD onafhankelijk is, maar is dit wel zo? In de zeventien jaar, van 1993 tot 2010, dat onderzoeker Gerard Aalders verbonden was aan Het Instituut waren de resultaten van zijn onderzoekswerk niet iedereen welgevallig. Geen middel, intimidatie, roddel noch achterklap, liet Den Haag onbenut om zijn zin door te drijven. Aalders kreeg vijfmaal een spreekverbod opgelegd.Zo vertelt Aalders over de onfrisse rol van oud-minister Jos van Kemenade, de bemoeienissen van Wim Kok en zijn hoogste ambtenaren, de manipulaties van CDA-prominent Piet Steenkamp en de leugens van Mark Rutte in de kwestie Edwin de Roy van Zuydewijn. De leiding van het NIOD ging evenmin vrijuit. Meer dan eens lieten directie en bestuur de oren hangen naar Haagse wensen.Niet alleen Den Haag wilde Aalders tot zwijgen te brengen, ook prins Bernhard trachtte rechtstreeks of via de minister-president, Aalders zijn wil op te leggen. Toen deze standvastig bleef, moest Aalders dat bezuren. Zo stond de vrijheid van onderzoek menigmaal onder druk. Gerard Aalders aarzelde lang of hij dit boek zou schrijven. Uiteindelijk concludeerde hij dat het beleid van onafhankelijke directies, die zich keer op keer toch lieten overrompelen door "Den Haag' en het koningshuis, niet onbesproken mocht blijven. Sinds zijn pensionering is voor Gerard Aalders de weg vrij zijn relaas te doen over zijn veelbewogen, maar zeker ook prachtige jaren op het NIOD.Gerard Aalders was onderzoeker bij het NIOD. Hij schreef talloze artikelen en ruim twintig boeken over o.a. roof en rechtsherstel, kartels, inlichtingendiensten, economische oorlogsvoering, de Bilderbergconferenties, prins Bernhard en koningin Wilhelmina. Onder de visual: De prins wilde even lekker uitrazen; in tegenspraak had hij geen zin. Wie weet wat hij er nog allemaal zou uitflappen, dus ik luisterde aandachtig. Zijn redenering dat hij geen NSDAP-lid kon zijn geweest, kwam er min of meer op neer dat hij maandenlang geen contributie had betaald. Mijn tegenwerping – ik kon het even niet laten – dat hij dus maandenlang wél had betaald, hoorde hij niet of hij wenste die niet te horen. – Fragment uit Het Instituut.

Wil je het boek lezen?Het Instituut in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Aalders. Lezen Het Instituut Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN