Mijn kind heeft DCD

Mijn kind heeft DCD - Kaat Dewitte | Fthsonline.com

... niet die voor een andere kind heel eenvoudig zijn ... Mijn kind heeft DCD - Kaat Dewitte;;Griet Dewitte ... ... . En vanwege zijn hoogbegaafdheid is het zich hier terdege van bewust. Mijn kind heeft DCD (ISBN 978 90 209 7178 1) DSM (internationale handboek met beschrijving van psychiatrische stoornissen) Stencils ontvangen van revalidatiearts over DCD; Reageer op het artikel "DCD: motorische onhandigheid" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Geschreven bij Mijn kind heeft DCD. Een geweldig ... Mijn kind heeft DCD | Boek.be ... . Geschreven bij Mijn kind heeft DCD. Een geweldig herkenbaar en goed boek. Wij vermoedden bij onze zoon dyspraxie en door het boek te lezen hebben wij onze zoon leren begrijpen in zijn denkwijze en zijn doen en laten. WE wisten ineens hoe we met hem om moesten gaan. MIJN KIND HEEFT DCD_[BW]_DEF.indd 9 13-08-18 13:19. 10 INLEIDING Als lezer zul je merken dat sommige aanwijzingen vaker dan één keer worden beschreven. Dit komt door het feit dat bepaalde aspecten, zo - als de zithouding, niet alleen een rol spelen als het kind bijvoorbeeld Mijn kind heeft DCD richt zich in de eerste plaats tot ouders. Het is eveneens bruikbaar voor leerkrachten en hulpverleners. Het boek legt de problematiek van DCD helder uit. Het beschrijft hoe je het beste de weg doormaakt van de diagnose en hoe je als ouder, ... 'Mijn kind heeft DCD, Gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners' door Kaat Dewitte, Griet Dewitte - Onze prijs: €22,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Mijn kind heeft DCD richt zich in de eerste plaats tot ouders. Het is eveneens bruikbaar voor leerkrachten en hulpverleners. Het boek legt de problematiek van DCD helder uit. Het beschrijft hoe je het beste de weg doormaakt van de diagnose en hoe je als ouder, ... Mijn kind heeft DCD DSM-IV criteria Gids voor oude...

INFORMATIE

AUTEUR
Kaat Dewitte
DIMENSIE
8,75 MB
BESTANDSNAAM
Mijn kind heeft DCD.pdf

OMSCHRIJVING

Heeft je kind moeite met schrijven? Krijgt hij of zij het fietsen maar niet onder de knie? Dwalen zijn gedachten telkens af in de klas en heeft het moeite om een taak planmatig en georganiseerd aan te pakken? Misschien is DCD de oorzaak!;;;DCD (Developmental Coordination Disorder), ook bekend onder de naam dyspraxie, is een leerstoornis die naar schatting zo'n 5 procent van alle kinderen parten speelt. ;;;Mijn kind heeft DCD geeft een duidelijk overzicht van wat de stoornis precies inhoudt en hoe je er als ouder en opvoeder mee om kunt gaan. Heeft je kind problemen met de uitvoering van zijn dagelijkse bezigheden, omdat het motorisch onder het te verwachten niveau zit dat bij zijn leeftijd hoort? Loopt, kruipt, zit het moeilijker dan andere kinderen? Laat het makkelijker dingen vallen, is het onhandiger, schrijft het moeilijk leesbaar of presteert het slecht op school als het om spel en sport gaat? Misschien heeft je kind wel DCD! DCD (Developmental Coordination Disorder of Coördinatie-Ontwikkelingsstoornis) is een veelvoorkomende ontwikkelingsstoornis. Onhandige kinderen met een zwakke coördinatie hebben natuurlijk altijd al bestaan. Alleen gaf men er vroeger een andere benaming aan. De meest gekende (en nog steeds gebruikte) is 'dyspraxie' of 'ontwikkelingsdyspraxie'. Een kleine vijftien jaar geleden pas is men deze stoornis aandachtiger gaan bestuderen. Sindsdien spreekt men van DCD. Mijn kind heeft DCD richt zich in de eerste plaats tot ouders. Het is eveneens bruikbaar voor leerkrachten en hulpverleners. Het boek legt de problematiek van DCD helder uit. Het beschrijft hoe je het beste de weg doormaakt van de diagnose en hoe je als ouder, leerkracht of hulpverlener ondersteunend kunt helpen in de zorg voor deze kinderen en jongeren, thuis en op school. De talrijke voorbeelden en de praktisch bruikbare tips maken van Mijn kind heeft DCD de ideale basisgids over DCD.

Wil je het boek lezen?Mijn kind heeft DCD in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kaat Dewitte. Lezen Mijn kind heeft DCD Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN