Het hollandse huis

Het hollandse huis - Ann Patchett | Fthsonline.com

...pen, een prachtig landgoed aan de rand van Philadelphia ... Hollands Hophuis ... . Hij koopt het als een verrassing voor zijn vrouw, maar het huis zal uiteindelijk alles en iedereen waar hij van houdt ... De Gerulfingen waren de familie van de eerste graven van West-Frisia en Holland en Zeeland.De naamgever was Gerulf.Er zijn hypotheses die veronderstellen dat hij afstamde van de Friese koning Radboud († 719). Deze dynastie staat ook bekend als het Hollandse Huis en eindigde met de dood van Jan I van Holland in 1299.. De Gerulfingen hebben één Rooms-koning voortgebrac ... 'Het hollandse huis' van Ann Patchett - Standaard ... ... .. De Gerulfingen hebben één Rooms-koning voortgebracht: Willem II. Het graafschap Holland was een graafschap binnen het Rooms-Duitse Rijk, waarvan het gebied uiteindelijk ongeveer overeenkwam met de provincies Noord-en Zuid-Holland zonder de Zuid-Hollandse eilanden en met de eilanden Terschelling, Vlieland, Urk en Schokland, die later zijn overgeheveld naar andere provincies.Datzelfde geldt voor het Land van Heusden en Altena, dat vanaf 1813 behoort tot de ... Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog lukt het Cyril Conroy door een slimme investering een groot vastgoedimperium op te bouwen. Met zijn nieuw gevonden welvaart besluit hij het Hollandse huis te kopen, een prachtig landgoed aan de rand van Philadelphia. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog lukt het Cyril Conroy door een slimme investering een groot vastgoedimperium op te bouwen. Met zijn nieuw gevonden welvaart besluit hij het Hollandse huis te kopen, een prachtig landgoed aan de rand van Philadelphia. In Het Hollandse huis lezen we hoe Danny nauwgezet, maar toch niet geheel betrouwbaar, navertelt wat er sindsdien gebeurde, met de komst van een stiefmoeder, de daaro...

INFORMATIE

AUTEUR
Ann Patchett
DIMENSIE
11,18 MB
BESTANDSNAAM
Het hollandse huis.pdf

OMSCHRIJVING

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog lukt het Cyril Conroy door een slimme investering een groot vastgoedimperium op te bouwen. Met zijn nieuw gevonden welvaart besluit hij het Hollandse huis te kopen, een prachtig landgoed aan de rand van Philadelphia. Hij koopt het als een verrassing voor zijn vrouw, maar het huis zal uiteindelijk alles en iedereen waar hij van houdt te gronde richten. Het verhaal wordt verteld door Cyrils zoon Danny. Hij en zijn zelfverzekerde en briljante zus Maeve worden na de dood van hun vader op jonge leeftijd uit het Hollandse huis verbannen door hun stiefmoeder. Opgegroeid in rijkdom keren ze nu terug naar de armoede waar hun ouders ooit aan ontsnapt warenen het enige waar ze op kunnen rekenen is hun liefde voor elkaar. Deze onverbreekbare band zal hun levens redden en hun toekomst bepalen. Ann Patchett, wereldwijd bestsellerauteur van romans als Gemeengoed en Bel Canto, is terug met een zeer krachtige roman: eenrijk, veelgelaagd verhaal over de band tussen een broer en zus, over het huis van hun jeugd en over een verleden dat hen maar niet los kan laten.

Wil je het boek lezen?Het hollandse huis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ann Patchett. Lezen Het hollandse huis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN