Bloemblad van zee

Bloemblad van zee - Isabel Allende | Fthsonline.com

...n fictie in elkaar overlopen. Ondanks het boeiende onderliggende verhaal blijkt deze combinatie ... Bloemblad van zee van Isabel Allende | 9789028450097 ... ... ... Bloemblad van zee is opnieuw een heerlijke roman over liefde, moed, onrecht en het lot waar niemand anders dan Isabel Allende zo mooi over kan schrijven. We worden in Bloemblad van zee wederom getrakteerd op deze vertrouwde ingrediënten die ons zonder twijfel meesleuren in de bewogen levens van mensen zoals jij en ik. 'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke persona ... Isabel Allende houdt in volle roman een spiegel voor ... ... . 'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde. Het eBook kopen. Prijs: € 14,99. Bloemblad van zee. Geplaatst op 8 februari 2020 door Job ter Steege. Ontworteling. Fascistische dictaturen jagen bannelingen op. Een epos over loyaliteit en liefde. Terwijl Hitler zich warmloopt voor zijn totale oorlog, staan in juli 1936 fascistische militairen op tegen de democratisch gekozen Spaanse regering. Bloemblad van zee, Het Duitse meisje, De patiënten van dokter Garcia, De kapiteinsdochter. Aan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Geschreven bij Bloemblad van zee. Tegen het einde van de Spaanse Burgeroorlog probeerden vele Spanjaarden te vluchten naar Frankrijk. Twee van hen zijn Roser Bruguera, weduwe en zwanger, en Víctor Dalmau, de broer van haar overleden geliefde en werkzaam als legerarts. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland - dat 'langgerekte bloemblad van zee', in de woorden van Neruda. 'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland - dat 'langgerekte bloemblad van zee', in de woorden van Neruda. Best...

INFORMATIE

AUTEUR
Isabel Allende
DIMENSIE
8,43 MB
BESTANDSNAAM
Bloemblad van zee.pdf

OMSCHRIJVING

'Allende op haar best.' NRCAan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland - dat 'langgerekte bloemblad van zee', in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde.

Wil je het boek lezen?Bloemblad van zee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Isabel Allende. Lezen Bloemblad van zee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN