God en de mens

God en de mens - J Kreukniet | Fthsonline.com

...kelijkheid ervaren. Een lichtstraal in de duisternis Ook Maimonides meldde dat de waarheid soms glanst voor ons met de klaarheid van het daglicht, maar daarna valt het weer in diepe duisternis ... bol.com | Fenomenologische bibliotheek 5 - God zoekt de ... ... . Binnen het christendom is God het eeuwig wezen, dat alle dingen schept en behoudt. De Bijbel en de Traditie verwijzen naar God in persoonlijke termen, als iemand die is, die spreekt, die ziet, hoort, handelt en liefheeft. Christenen geloven dat God een wil en een persoonlijkheid heeft en een almachtig, goddelijk, oneindig goed, liefdevol en barmhartig wezen is. De meeste grote religies definiëren het bestaan ... Niet de mens zoekt God, God zoekt de mens - NRC ... . Christenen geloven dat God een wil en een persoonlijkheid heeft en een almachtig, goddelijk, oneindig goed, liefdevol en barmhartig wezen is. De meeste grote religies definiëren het bestaan van de mens als een strijd tussen het ik en god. Waarbij de mens of kiest voor zichzelf en zich daarmee afkeert van god of kiest voor god vanuit de vrije wil die hij gekregen heeft van god. Sociaal gezien werd de mens geschapen om in gemeenschap met anderen te leven. Dit weerspiegelt Gods drieledige aard en Zijn liefde. In Eden was de relatie met God de primaire relatie van de mens (Genesis 3:8 impliceert gemeenschap met God) en God schiep de eerste vrouw omdat het "niet goed is dat de mens alleen is" (Genesis 2:18). Wie de Bijbel een beetje kent, weet dat deze visie daarin niet terug te vinden is. De Bijbel kijkt anders tegen God en de mensen aan dan die oude mythen. Volgens de Bijbel kan God wel zonder de wereld en de mensen. Hij heeft ze niet geschapen, omdat hij zonder de wereld ...

INFORMATIE

AUTEUR
J Kreukniet
DIMENSIE
11,78 MB
BESTANDSNAAM
God en de mens.pdf

OMSCHRIJVING

Mensen wijzen God vaak af, zoals de hele menselijke geschiedenis ons leert.Toch blijft God, vanuit zijn liefde voor mensen, Zich steeds met hen bezighouden. Hij zond zijn Zoon naar de aarde om er in onze plaats, als genoegdoening voor onze tekortkomingen, onze zonden, aan een kruis te sterven.Voortdurend is God op zoek naar een relatie met de mens. Hoe God dat doet, hoe Hij die relatie onderhoudt, is het onderwerp van dit boek.Mogelijk is er een bijzonder experiment op onze aarde aan de gang, dat geleid wordt vanuit Gods werkelijkheid, de hemel.

Wil je het boek lezen?God en de mens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J Kreukniet. Lezen God en de mens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN