Vormgeven aan individuele veranderingen (luisterboek)

Vormgeven aan individuele veranderingen (luisterboek) - Y. Burger | Fthsonline.com

...box? Artikelen van Verandermanagementbox koop je eenvoudig online bij bol ... Vormgeven aan individuele veranderingen — Vrije ... ... .com Snel in huis Gratis verzonden 13. Vormgeven aan individuele veranderingen - Prof. dr. Yvonne Burger CMC Deel 5: Interveniëren in veranderingen 14. Interveniëren en veranderen - Prof. dr. Léon de Caluwé 15. Omgaan met weerstand en conflict - Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst 16. Omgaan met irrationaliteit in veranderen - Prof. dr. Erik van de Loo Deel 6: Anders kijken ... Vormgeven aan individuele ... Rouwcurve - Managementmodellensite ... . dr. Erik van de Loo Deel 6: Anders kijken ... Vormgeven aan individuele veranderingen. / Burger, Y.D. De verandermanagementbox. Wechelderzande : Mainpress, 2008. Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceeding › Chapter › Professional Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat we de Weberiaanse bureaucratievorm allemaal wel kennen. Als er iets gevaarlijk is in de auto, dan is het een luisterboek dat niet boeit. Misschien dus maar beter zo. Het flexibele arrangement stelt processen centraal. De processen worden vormgegeven vanuit de klantbehoeften. Luisterboek . Genre Non-Fictie Onderwerpen ... Kiezen van een veranderstrategie; Deel 13: Vormgeven aan individuele veranderingen; Deel 14: Interveniëren; Deel 15: Omgaan met weerstand; Deel 16: Omgaan met irrationaliteit in veranderen; Deel 17: Veranderen als chaotisch proces; Deel 18: Co-creatie van veranderingen; ... Helemaal vrij. U vindt Vormgeven aan de interne organisatie (luisterboek) in PDF, ePUB, MOBI...

INFORMATIE

AUTEUR
Y. Burger
DIMENSIE
6,20 MB
BESTANDSNAAM
Vormgeven aan individuele veranderingen (luisterboek).pdf

OMSCHRIJVING

In deze aflevering staat de vraag centraal hoe u als verandermanager ontwikkeling kunt faciliteren. Organisaties bestaan immers uit mensen en als veranderingen - van welke aard dan ook - nodig zijn, kunt u dit alleen realiseren met diezelfde mensen. Of het nu gaat om veranderingen in de strategische koers, de structuur, de systemen of de cultuur: veranderen doet u met mensen. Het doel van dit audiocollege is om u een idee te geven over hoe u mensen in uw organisatie kunt ondersteunen bij hun ontwikkeling, zodat zij zelf verbeteringen kunnen ontwikkelen en hoe u daar effectief in kunt coachen of coaches voor kunt inschakelen. Er is voor deze aflevering gekozen voor het motto "help mij het zelf te doen", afkomstig van Maria Montessori.. Inhoudsopgave:1. Introductie2. Ontwikkeling van mensen en persoonlijkheden3. Veranderen en leren4. Interventies gericht op leren in organisaties5. Coaching als interventie in veranderingsprocessen6. Verschillende coachingsstijlen7. Effectiviteit van coaching8. Interne en externe coaches9. Kiezen voor coachend veranderen10. Andere interventies gericht op individuele ontwikkeling11. Competenties en verandertips voor veranderaarsDeze uitgave betreft een audioboek.

Wil je het boek lezen?Vormgeven aan individuele veranderingen (luisterboek) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Y. Burger. Lezen Vormgeven aan individuele veranderingen (luisterboek) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN