De Urbanisten en het Wondere Waterplein

De Urbanisten en het Wondere Waterplein - Onbekend | Fthsonline.com

...mer regenen in de… De Urbanisten en het Wondere Waterplein Florian Boer, Jens Jorritsma en Dirk van Peijpe ISBN 978 90 6450 736 6 € 12,50 Engelse editie: de Urbanisten and the Wondrous Watersquare ISBN 978 90 650 737 3 deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het stimuleringsfonds voor architectuur De Urbanisten en het wondere waterplein, tekst en vormgeving Florian Boer, Jens Jorritsma en Dirk van Peijpe, Uitgeverij 010, juni 2010, 978 90 6450 736 6 ... Amazon.it: De Urbanisten en het Wondere Waterplein - Boer ... ... . Meer over het Waterplein in Rotterdam. www.waterpleinen.nl www.waterplan.rotterdam.nl www.urbanisten.nl Uitzending TV Rijnmond met uitleg van Florian Boer over de werking van een waterplein. De Urbanisten en het Wondere Waterplein Bureau de Helling, wetenschappelijk bureau Groenlinks (NL) article on our comic book and Watersquare Benthemplein Download PDF; Eb en vloed in de stad / 't is goed toeven langs de oever Algemeen Dagblad (NL) two articles on the Tidal Park project ... De Urbanisten en het Wondere Waterplein - Architectuur.nl ... . Meer over het Waterplein in Rotterdam. www.waterpleinen.nl www.waterplan.rotterdam.nl www.urbanisten.nl Uitzending TV Rijnmond met uitleg van Florian Boer over de werking van een waterplein. De Urbanisten en het Wondere Waterplein Bureau de Helling, wetenschappelijk bureau Groenlinks (NL) article on our comic book and Watersquare Benthemplein Download PDF; Eb en vloed in de stad / 't is goed toeven langs de oever Algemeen Dagblad (NL) two articles on the Tidal Park project Waterplan Antwerp selected for the IABR 2020! 6.03.2020. The Waterplan of Antwerp has been selected to show at the IABR's main exhibition 'Water as Leverage'. De urbanisten en het wondere waterplein. 010 Publishers, 2009 €16.660. In 2007 heeft de SCAPE het onderzoek naar Waterpleinen in Rotterdam afgerond. Dit onderzoek is in 2008 in een Lay out gepubliceerd. Joost Swarte neemt het eerste exemplaar van "De Urbanisten en het wondere waterplein" in ontvangst tijdens de Haarlemse stripdagen. Op zaterdag 5 juni 2010 om 16.00 uur in het Architectuurcentrum ABC Haarlem, Groot Heiligerland 47, Haarlem. In het ABC is van 5 juni tot 23 juni ook een tento...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
11,34 MB
BESTANDSNAAM
De Urbanisten en het Wondere Waterplein.pdf

OMSCHRIJVING

Dit is het verhaal over een slim idee: het waterplein. Het is een verhaal over de stad en over regen. Het gaat steeds meer en steeds extremer regenen in de wereld. Dat is een probleem voor veel steden, vooral voor deltasteden. Rotterdam is zo?n deltastad. Ze ligt aan de rivier de Maas en ook nog eens onder de zeespiegel. Hier moet plaats worden geboden voor jaarlijks 600 miljoen literextra regenwater. Daar zijn slimme maatregelen voor nodig.Daarvoor ontwierpen De Urbanisten het waterplein: een plein dat functioneert als een speelplaats, als een drijvende grasmat, als een theater, maar ook een plein dat het water opvangt dat anders de straten zou overstromen en in kelders zou lopen.Deze graphic novel vertelt het verhaal van het waterplein van verschillende kanten. Het laat de ontstaansgeschiedenis van het waterplein zien: van het eerste idee via de tekentafel naar de overleggen met de gemeentelijke politiek aan de vooravond van het eerste te bouwen plein in Nederland. Het vertelt het verhaal van wat je allemaal op een waterplein kunt doen, hoe het werkt en over de talloze verschijningsvormen die het waterplein heeft. Maar het laat ook zien waarom dit idee bedacht is, wat het probleem nu is en waarom het waterplein nou zo?n slim idee is. En het vertelt het verhaal van Max: een avontuurlijk jongetje dat het waterplein verkent als het heel erg stortregent en wat hij dan meemaakt?

Wil je het boek lezen?De Urbanisten en het Wondere Waterplein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen De Urbanisten en het Wondere Waterplein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN