Een voltooid leven

Een voltooid leven - Annerieke de Vries | Fthsonline.com

...bent abonnee? Log hier in. Krijg direct toegang tot dit artikel Gratis registreren ... Zelfdoding bij een 'voltooid leven', hoe zou dat werken? | NOS ... . D66 komt met wetsvoorstel voltooid leven, wacht niet op het kabinet. D66 presenteert begin volgend jaar een wetsvoorstel dat euthanasie mogelijk maakt voor mensen op hoge leeftijd die levensmoe zijn. Zo'n voorstel voor 'een voltooid leven' ligt gevoelig in de coalitie, omdat CDA en ChristenUnie er principieel tegen zijn. Lees verder bij de NOS Mensen wiens leven 'voltooid' is, moeten de mogelijkheid ... D66 komt met wetsvoorstel voltooid leven, wacht niet op ... ... . Lees verder bij de NOS Mensen wiens leven 'voltooid' is, moeten de mogelijkheid krijgen dat leven met medicijnen te beëindigen. Daarbij moeten zij hulp kunnen krijgen van een zogenaamde stervenshulpbegeleider. Dat hebben de ministers Schippers (Volksgezondheid) en Van der Steur (Justitie) woensdagavond in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Zij stuurden de brief namens het kabinet. De wet voltooid leven is onuitvoerbaar Plaats een reactie. De huisarts had gebeld naar de ggz over een 75-jarige patiënte. Sinds het overlijden van haar man ruim een jaar geleden vroeg ze bij herhaling om een spuitje en had ze al een paar suïcidepogingen gedaan. Carla Dik-Faber: "Voltooid leven suggereert dat je aan het einde van je leven terugkijkt op een geslaagd leven en er in eigen regie een einde aan wil maken, maar die mensen zijn in het onderzoek ... Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) heeft moeite met een wetsvoorstel voltooid leven. Dat zegt hij woensdagavond in het radioprogramma Dit is de Dag op NPO Radio 1. Het debat over voltooid leven roept bij mij elke keer weer de vraag op waarom er aan de voorkant van het leven alles mag en aan het einde de vrije wil nauwelijks meer telt. Wie een kinderwens heeft mag alles uit de kast halen om die wens in vervulling te laten gaan. Voltooid leven discussie in Nederland Wie zijn leven 'voltooid' vindt, moet dat kunnen beëindigen, vinden voorstanders van stervenshulpverlening aan ouderen met een voltooid leven. Met de documentaire 'De laatste wens van Moek' kwam dit vraagstuk veel Nederlandse huiskamers binnen....

INFORMATIE

AUTEUR
Annerieke de Vries
DIMENSIE
9,8 MB
BESTANDSNAAM
Een voltooid leven.pdf

OMSCHRIJVING

Doortje, een alleenstaande 78-jarige vrouw, hoort dat zij ongeneeslijk ziek is. De schrik slaat haar om het hart, want er zijn nogal wat onverwerkte gebeurtenissen die ze onder ogen moet zien. Doortje besluit de strijd tegen haar ziekte aan te gaan om tijd te rekken.De behandelingen zijn zwaar. Al snel blijft er niet veel van haar zelfstandigheid over. Ze wordt afhankelijk van de thuiszorg en van haar dochters die, naast hun drukke bestaan, mantelzorg verlenen. Doortje is wanhopig en voelt zich schuldig dat ze haar kinderen hiermee opzadelt. Ze meent aan alles te voelen dat haar omgeving haar leven als voltooid beschouwt, maar de drang om met zichzelf in het reine te komen is groter.Wanneer Doortje een terminaal delier krijgt, is het onmogelijk om thuis te blijven wonen. Er volgt een spoedopname in een hospice. Haar steun en toeverlaat, de sigaret, kan ze door haar verwardheid niet meer roken, met als resultaat dat de gedachten aan nare gebeurtenissen uit haar leven met volle kracht binnenkomen. De verzorgers van de hospice en haar dochters moeten alle zeilen bijzetten om haar te begeleiden. Langzaamaan wordt het hun duidelijk waarom Doortje ervoor kiest haar eigen dood natuurlijk te sterven.Kleindochter Sterre heeft het moeilijk met de laatste levensfase van de moeder van haar moeder. Zal zij de levenslessen van haar oma zien en gaan naleven?Over de auteurAnnerieke de Vries heeft van jongs af aan een fascinatie voor verhalen en ontdekte zo'n tien jaar geleden haar passie voor schrijven. In haar werk als leidinggevende op operatieafdelingen en als online coach voor startende leidinggevenden komt ze met veel, vaak mooie en intrigerende verhalen in aanraking. Geïnspireerd door deze verhalen en gedreven door haar passie voor schrijven besloot ze zelf de pen op te pakken. 'Een voltooid leven' is haar eerste roman en is deels waargebeurd. In 2018 verscheen overigens haar debuutthriller "Sluipwesp'.

Wil je het boek lezen?Een voltooid leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annerieke de Vries. Lezen Een voltooid leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN