De zwaartekracht van liefde

De zwaartekracht van liefde - Sara Stridsberg | Fthsonline.com

...end uit het oogpunt van dochter Jackie heeft Sara Stridsberg een magistrale roman afgeleverd die op indringende wijze laat zien wat de impact van de ziekte is op het gezin, en ... De zwaartekracht van liefde op Ramsj.nl ... ... In De zwaartekracht van liefde gaat het vooral om de liefde tussen Jacky en haar vader en haar zoektocht naar wat hen bindt - toen ze een klein meisje was en nu ze een volwassen vrouw en moeder is. Net als in Thomas Manns De Toverberg neemt het ziekenhuis mythische vormen aan en wordt het een hoofdpersoon in het verhaal - zowel een monsterlijke engel als een bron van troost. De zwaartekracht van liefde neemt je mee zoals een tijger haar prooi naar het nest sleept. Loslaten is niet mogelijk; als lezer ben je overgeleverd aan het prachtige taalgebr ... Boek: De zwaartekracht van liefde - Geschreven door Sara ... ... . De zwaartekracht van liefde neemt je mee zoals een tijger haar prooi naar het nest sleept. Loslaten is niet mogelijk; als lezer ben je overgeleverd aan het prachtige taalgebruik, aan de boeiende verteltechniek, maar vooral aan de dappere, zoekende Jackie die veel van haar vader houdt en die zelf bang zit te wachten tot het leven ook haar bij de kladden grijpt. De zwaartekracht van liefde | Sara Stridsberg Zet op mijn lijst Wanneer Jimmie Darling in het psychiatrisch ziekenhuis Beckomberga wordt opgenomen, brengt zijn dochter Jackie steeds meer tijd door bij haar vader, en wanneer haar moeder voor een vakantie naar de Zwarte Zee vertrekt, wordt Beckomberga Jackie"s hele wereld. De zwaartekracht van liefde | ISBN 9789048826087 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Liefde, dood & zwaartekracht is het tweede album van de Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar Peter van Rooijen uit 2018. Het album bevat liedjes uit de gelijknamige theatervoorstelling waarmee van Rooijen samen met zijn band in seizoen 2018/2019 langs de Nederlandse theaters tre...

INFORMATIE

AUTEUR
Sara Stridsberg
DIMENSIE
6,58 MB
BESTANDSNAAM
De zwaartekracht van liefde.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer Jimmie Darling in het psychiatrisch ziekenhuis Beckomberga wordt opgenomen, brengt zijn dochter Jackie steeds meer tijd door bij haar vader, en wanneer haar moeder voor een vakantie naar de Zwarte Zee vertrekt, wordt Beckomberga Jackie's hele wereld. De dokter van dienst is Edvard Winter. Op sommige avonden neemt hij Jimmie en een paar andere uitverkoren patiënten mee naar grote feesten in de binnenstad van Stockholm. Zodra ze in Edvards Mercedes de poort uit zijn, gaat de eerste fles champagne open. 'Een avond buiten het ziekenhuis maakt weer mensen van ons,' zegt de dokter.In het ziekenhuis ontmoeten we ook zuster Inger Vogel, de engelachtige verschijning op houten klompen die zich in het schemergebied tussen orde en verwoesting lijkt op te houden, en Sabina, de patiënt die het lustobject van Jimmie en van dokter Winter is en die geobsedeerd is door vrijheid en door de dood.In De zwaartekracht van liefde gaat het vooral om de liefde tussen Jacky en haar vader en haar zoektocht naar wat hen bindt - toen ze een klein meisje was en nu ze een volwassen vrouw en moeder is.Net als in Thomas Manns De Toverberg neemt het ziekenhuis mythische vormen aan en wordt het een hoofdpersoon in het verhaal - zowel een monsterlijke engel als een bron van troost. Maar ondanks de duisternis die achter de muren van Beckomberga heerst, vindt dit boek zijn kracht in tederheid, verzoening, optimisme en liefde - en dat alles maakt dit prachtige verhaal tot Sara Stridsbergs meest persoonlijke roman tot nu toe.

Wil je het boek lezen?De zwaartekracht van liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sara Stridsberg. Lezen De zwaartekracht van liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN