Verpletterde Schoonheid

Verpletterde Schoonheid - Bohumil Hrabal | Fthsonline.com

... uitvergrotingen. Verpletterde schoonheid, NL herziene vertaling 2002 ... Verpletterde schoonheid - Bohumil Hrabal - 9789044625325 ... . De boeken zijn 2x met harde kaft 1x met zachte kaft. In goede staat, 1 met koffievlek. Afmeting Ca. 20,5x13,5 cm.. Zie de foto's voor extra info en een goede indruk. Bohumil Hrabal (Brno-Židenice, 28 maart 1914 - Praag, 3 februari 1997) was een Tsjechisch schrijver.. Hrabal bracht zijn jeugd door op de bierbrouwerij in Nymburk, waar zijn (stief-)vader bedrijfsleider was.In 1935 begon hij in Praag rechten te studeren, maar de oorlog en he ... Verpletterde schoonheid by Bohumil Hrabal ... .In 1935 begon hij in Praag rechten te studeren, maar de oorlog en het sluiten van de universiteiten en hogescholen gooiden roet in het eten. Hij keerde terug naar Nymburk, was enige tijd ... Verpletterde schoonheid.pdf PUBLICEER DATUM oktober 2013 SCHRIJVER Bohumil Hrabal ISBN 9789044625325. DOWNLOAD ONLINE LEZEN. Vaderlandsche letter-oefeningen. De Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914-1997) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste schrijvers uit Oost-Europa. In zijn oeuvre observeert hij de werkelijkheid, en geeft hij de realiteit als wonderschoon surrealisme weer, vol ironische verdraaiingen en absurdistische uitvergrotingen.Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag verschijnen zijn drie mooiste romans in één ... Verpletterde schoonheid direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. 'Verpletterde schoonheid' is een bundeling van Hrabals beste werken en werd in 2002 al eens uitgegeven. Ter ere van zijn honderdste geboortedag brengt uitgeverij Prometheus het boek opnieuw uit in herziene vertaling. De verzameling steekt meteen van wal met 'Zwaarbewaakte treinen', volgens de uitgeverij zijn meest succesvolle roman. Verpletterde schoonheid. Titel: Verpletterde schoonheid: Auteur: Bohumil Hrabal: Bestelnr.: 9789044625325: Uitgever: Prometheus, Uitgeverij: Prijs : € 25,99: Status: Dit artikel is binnen twee werkdagen leverbaar. Delen: De Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914-1997) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste schrijvers uit Oost ... Bestel Verpletterde schoonheid van Bohumil Hrabal. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914-1997) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste schrijvers uit Oost-Europa. In zijn oeuvre observeert hij de werkelijkheid, en geeft hij de realiteit als wonderschoon surrealisme weer, vol ironische verdraaiingen en absurdistische uitvergrotingen.Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag verschijnen zijn drie mooiste romans in één ... Verpletterde schoonheid. De Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914-1997) wordt algemeen beschouw...

INFORMATIE

AUTEUR
Bohumil Hrabal
DIMENSIE
12,96 MB
BESTANDSNAAM
Verpletterde Schoonheid.pdf

OMSCHRIJVING

Bohumil Hrabal (1914-1997) debuteerde pas in 1963, toen het politieke klimaat in Tsjecho-Slowakije dat toeliet, en lag voortdurend in de clinch met de censor. Zijn grootste succes uit de jaren zestig was de novelle Zwaarbewaakte treinen, over een jongen met een seksueel probleem die ten einde raad zijn man-zijn met een verzetsdaad wil bewijzen. Zoals bij de meeste verhalen van Hrabal, ligt ook aan dit verhaal een autobiografische achtergrond ten grondslag. Ik heb de koning van Engeland bediend is geschreven in 1971, een periode van grote politieke malaise. Officieel verscheen het boek in Tsjecho-Slowakije pas in 1989. In Al te luide eenzaamheid wordt het leven van de morsige Hant'a beschreven, die veel overeenkomsten met Hrabal vertoont. De tekst dateert uit 1976 en, draagt de typische kenmerken van Hrabals vorige werk. Hrabal observeert de werkelijkheid, en geeft de realiteit als wonderschone surrealiteit weer, vol ironische verdraaiingen en absurdistische uitvergrotingen.

Wil je het boek lezen?Verpletterde Schoonheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bohumil Hrabal. Lezen Verpletterde Schoonheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN