Alle mensen heten Janus

Alle mensen heten Janus - André Klukhuhn | Fthsonline.com

...ikundige en filosoof, is een van de bijzonderste wetenschappers van Nederland In 2003 verscheen zijn grote boek De geschiedenis van het denken, dat een heuse filosofiebestseller werd Alle mensen heten Janus is de langverwachte opvolger van dit boek, en het is in alle opzichten een uitgebreide en verbeterde editie Klukhuhns denken heeft zich in de tusAndr Klukhuhn ... Alle mensen heten Janus: het verbond tussen filosofie ... ... ... Hij heeft veel voor kinderen gedaan. Vooral voor kinderen die geen ouders hadden en voor kinderen die het op een of andere manier moeilijk hadden. Hij werd ruim 130 jaar geleden geboren, in 1878 te Warschau in Polen. Hij heette eigenlijk Henryk Goldszmit; pas veel later heeft hij als schrijver de naam Janusz Korczak aangenomen. Alle mensen heten Janus heeft als uitgangspunt de Romeinse tweekoppige ... Boekwinkeltjes.nl - Alle mensen heten Janus / het verbond ... ... . Vooral voor kinderen die geen ouders hadden en voor kinderen die het op een of andere manier moeilijk hadden. Hij werd ruim 130 jaar geleden geboren, in 1878 te Warschau in Polen. Hij heette eigenlijk Henryk Goldszmit; pas veel later heeft hij als schrijver de naam Janusz Korczak aangenomen. Alle mensen heten Janus heeft als uitgangspunt de Romeinse tweekoppige god Janus, die voor altijd het tweeslachtige van de mens heeft benadrukt: de verhouding tussen ratio en gevoel. De ultieme consequentie van de ratio is de wetenschap, net zoals de ultieme consequentie van het gevoel de kunst is. to-read (30 people), non-fictie (3 people), currently-reading (2 people), favorieten (2 people), psychology (2 people), owned-books (2 people), philosoph... Buy Alle mensen heten Janus: het verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst 01 by A. Klukhuhn (ISBN: 9789035132405) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Alle mensen heten Janus : het verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst. 1 like. Book Buy Alle mensen heten Janus: het verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst 01 by A. Klukhuhn (ISBN: 9789035137363) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders....

INFORMATIE

AUTEUR
André Klukhuhn
DIMENSIE
4,24 MB
BESTANDSNAAM
Alle mensen heten Janus.pdf

OMSCHRIJVING

Klukhuhns nieuwe meesterwerk heeft als uitgangspunt de Romeinse tweekoppige god Janus, die voor altijd het tweeslachtige van de mens heeft benadrukt: de verhouding tussen ratio en gevoel. De ultieme consequentie van de ratio is de wetenschap, net zoals de ultieme consequentie van het gevoel de kunst is. Ratio en gevoel, wetenschap en kunst, ze zijn altijd tegenstrijdig aan elkaar geweest, maar, zo betoogt Klukhuhn: ze kunnen ook niet zonder elkaar, sterker, ze zijn voorgoed met elkaar verbonden.In een meesterlijke stijl, en met gebruikmaking van de nieuwste inzichten in de filosofie, de wetenschap, de geschiedenis, de kunst, de theologie en de literatuur, beschrijft André Klukhuhn de eeuwige spanning en het eeuwige verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst.

Wil je het boek lezen?Alle mensen heten Janus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur André Klukhuhn. Lezen Alle mensen heten Janus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN