Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid

Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid - R.P. Wijne | Fthsonline.com

... voorzien of verwacht; er is dan sprake van een 'incident' ... Scheltema | Medische aansprakelijkheid, R.P. Wijne ... . Medische aansprakelijkheid. (Boom Masterreeks). Den Haag: Boom Juridische uitgevers. Wijne, R. P. (2014). Falend toezicht en afwenteling van schade op de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Overheid en Aansprakelijkheid, 2014(4), 143-157. Ervaring met medische kwesties deed zij voorts op als lid-jurist in de medische tuchtcolleges en als docent gezondheidsrecht. In 2013 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit te R ... Medische aansprakelijkheid door R.P. Wijne ... . In 2013 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam op het onderwerp 'Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade'. Het onderhavige boek is een vervolg op haar dissertatie en tevens een vervolg op haar ... Beschrijving Boom Masterreeks: Medische aansprakelijkheid Patiënten kunnen tijdens of in verband met een geneeskundige behandeling door een arts te maken krijgen met (vermijdbare of onbedoelde) schade, in de zin van lichamelijk letsel, geestelijk letsel, of een aantasting van het zelfbeschikkingsrecht. Medische aansprakelijkheid (Boom Masterreeks): Amazon.es: R.P. Wijne: Libros en idiomas extranjeros Boom Masterreeks - Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade | R.P. Wijne. De geneeskundige behandeling en de aansprakelijkheid bij schade van de patiënt. Zet op mijn lijst . Personen die ziek worden, worden "patiënt". Medische aansprakelijkheid (Boom Masterreeks) | Wijne, R.P. | ISBN: 9789089749802 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Boom Masterreeks - Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade, geschreven door R.P. Wijne. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over UvA, R.P. Wijne, Medische aansprakelijkheid, Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade, gezondheidsrecht ... Ervaring met medische kwesties deed zij voorts op als lid-jurist in de medische tuchtcolleges en als docent gezondheidsrecht. In 2013 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam op het onderwerp 'Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade'. Het onderhavige boek is een vervolg op haar dissertatie en tevens een vervolg op ... Medische aansprakelijkheid R.P. Wijne. Reeks: Boom Masterreeks . Pat...

INFORMATIE

AUTEUR
R.P. Wijne
DIMENSIE
5,42 MB
BESTANDSNAAM
Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid.pdf

OMSCHRIJVING

Patiënten kunnen tijdens of in verband met een geneeskundige behandeling door een arts te maken krijgen met (vermijdbare of onbedoelde) schade, in de zin van lichamelijk letsel, geestelijk letsel, of een aantasting van het zelfbeschikkingsrecht. Heeft de schade zich gemanifesteerd, dan is één van de behoeften van de patiënt het verkrijgen van een vergoeding ter compensatie van die schade. Doorgaans wordt het civiele aansprakelijkheidsrecht gebruikt om de vergoeding te realiseren. Er is immers geen ander 'recht' dat een compensatiefunctie kent. Het thema van dit boekje betreft dan ook het civiele aansprakelijkheidsrecht als middel om schade te verhalen. Centraal staat de vraag aan welke voorwaarden moet zijn voldaan wil de patiënt via het civiele aansprakelijkheidsrecht zijn schade kunnen verhalen op de hulpverlener. Bedoelde voorwaarden worden in dit boekje beschreven en geanalyseerd. Het doel is de lezer een overzicht te verschaffen van en inzicht te bieden in de werking van het civiele aansprakelijkheidsrecht in medische kwesties.Rolinka Wijne is na haar opleiding als rechterlijk ambtenaar in opleiding in de advocatuur werkzaam geweest waar zij zich onder meer bezig heeft gehouden met 'medische aansprakelijkheid'. Ervaring met medische kwesties deed zij voorts op als lid-jurist in de medische tuchtcolleges en als docent gezondheidsrecht. Haar kennis en ervaring heeft zij bovendien gebundeld in een promotieonderzoek. September 2013 promoveerde zij op het onderwerp 'Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade'. Het onderhavige boekje is daarvan een korte afspiegeling.

Wil je het boek lezen?Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.P. Wijne. Lezen Boom Masterreeks - Medische aansprakelijkheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN