Een dorp van toen

Een dorp van toen - Cees De Reus | Fthsonline.com

...april 1904 in Sassenheim met Trijntje de Vreugd, ze kregen 4 kinderen ... Toen in Amersfoort: een dorp vol Belgen - indebuurt Amersfoort ... . Hij is overleden op 12 juli 1953 in Sassenheim. Deze informatie is onderdeel van van op Genealogie Online. Het Dorp van Wim Sonneveld kwam in 1974 binnen in de Top 40, vlak na zijn dood. Inmiddels is het nummer uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandstalige hits, met al zeven jaar op rij een nummer 1 positie in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5.. En langs het tuinpad van mijn vader 29 MEI 1940 DAG 20 VAN DE OORL ... Zomergem Het Dorp van Toen - Startpagina | Facebook ... .. En langs het tuinpad van mijn vader 29 MEI 1940 DAG 20 VAN DE OORLOG Uit het oorlogsdagboek van 't kloo... ster in de Dreef te Zomergem, dit is het laatste dag-verslag voor wat betreft de Duitse invasie van mei 1940 / de 18-daagse veldtocht; 29 mei 1940 Wij vernemen dat, om de totale vernietiging van de rest van het leger te voorkomen, onze Koning gecapituleerd heeft! De eerste indruk van dit belangrijk nieuws was algemeene ... Een dorp, zoals vele dorpen van toen, die zijn verdwenen in hun eigen toekomst. Productinformatie . Binding: Paperback Distributievorm: Boek (print, druk) Formaat: 135mm x 215mm Aantal pagina's: 188 Uitgeverij: Brave New Books ISBN: 9789402180695 Datum ... Het dorp van toen en nu. ... Twee jaar geleden keerde hij terug in Ingen om Een jongen van het dorp te schrijven. Hij vroeg zich af hoe tussen 1900 en 2000 het dorp en landschap veranderden. In 'Mijn kleine waanzin' beschrijft Jan Brokken het dorp Rhoon, waar hij opgroeide als zoon van de Nederlands Hervormde predikant. Het is het dorp van de ouderlingen, herenboeren en tuinders. Cees de Reus is de zoon van de plaatselijke kastelein van café Tramzicht. Ook hij verhaalt over zijn leven in het dorp en over de ouderlingen, mijnheer pastoor en de boeren: De groenteboer, de melkboer ... Waar het hart vol van is loopt de mond van over. Vandaar dat ik het niet kan laten deze column te gebruiken ('misbruiken'?) om promotie te maken voor het Nostalgisch Filmfestival. Over ruim vier weken vindt het feest der herkenning weer plaats. Dan mag ik voor het zesde achtereenvolgende jaar vervlogen Aalsmeerse tijden doen herleven.......

INFORMATIE

AUTEUR
Cees De Reus
DIMENSIE
7,84 MB
BESTANDSNAAM
Een dorp van toen.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Mijn kleine waanzin' beschrijft Jan Brokken het dorp Rhoon, waar hij opgroeide als zoon van de Nederlands Hervormde predikant. Het is het dorp van de ouderlingen, herenboeren en tuinders. Cees de Reus is de zoon van de plaatselijke kastelein van café Tramzicht. Ook hij verhaalt over zijn leven in het dorp en over de ouderlingen, mijnheer pastoor en de boeren: De groenteboer, de melkboer, de kolenboer en de schillenboer. Het is een andere kant van hetzelfde dorp. Ondanks alle religieuze en sociale verschillen, die binnen het dorp bestaan, schets de schrijver, soms hilarisch, maar bijna altijd met een knipoog, een hechte dorpsgemeenschap, die bijna onmerkbaar uiteen valt: Van boerendorp naar forensenplaats. Een dorp, zoals vele dorpen van toen, die zijn verdwenen in hun eigen toekomst.

Wil je het boek lezen?Een dorp van toen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cees De Reus. Lezen Een dorp van toen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN