Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie - C. Lodewijckx | Fthsonline.com

...eneesmiddel: CONOXIA ® ): deze producten kunnen online besteld worden ... Zuurstoftherapie - Medicinfo ... . Aanvragen zuurstoftherapie. Onderstaand treft u 3 manieren aan om uw zuurstoftherapie aan te vragen. De meest effectieve en de veiligste manier van aanvragen vindt u onder optie 1, ons digitaal en beveiligd aanvraagportaal. Zuurstoftherapie 3 In deze brochure vindt u meer informatie over zuurstofthera-pie. Het is een handige leidraad voor het gebruik van zuurstof thuis, in het rust- of verzorgingstehuis. Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) is gevestigd i ... Hyperbare zuurstoftherapie: hoe gaat de behandeling? ... . Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) is gevestigd in Adrz Goes. Het centrum is gespecialiseerd in het herkennen, onderzoeken en behandelen van chronische wonden en duikongevallen. Certificering. Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) is op 15 augustus 2013 gecertificeerd volgens het ZKN-keurmerk. U kunt enkel langdurige zuurstoftherapie thuis van een gespecialiseerd centrum krijgen, als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Naargelang de voorwaarden waaraan u voldoet, kunt u een welbepaald toestel (of toestellen) krijgen. Met zuurstoftherapie kan extra zuurstof langs de neus en/of mond worden ingeademd. Er komt dan via de longen meer zuurstof in het bloed waardoor het hart en de bloedvaten het lichaam efficiënter van zuurstof kunnen voorzien. Zuurstof is een geneesmiddel en wordt door een arts voorge - schreven ... Bekijk onze website wat voor effect hyperbare zuurstoftherapie voor u kan hebben. Voor vragen neem gerust contact op. Zuurstoftherapie helpt de zuurstoftoevoer naar de weefsels te verhogen. Het maximaliseert daarvoor de draagkracht van hemoglobine. Het verlicht bovendien het bepaalde kwalen en ziekten zoals chronische bronchitis of COPD. Ook is het een goede oplossing voor hypoventilatie die gerelateerd is aan overgewicht en ernstige astma....

INFORMATIE

AUTEUR
C. Lodewijckx
DIMENSIE
5,83 MB
BESTANDSNAAM
Zuurstoftherapie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek vormt een praktische handleiding voor alle zorgverleners die in hun klinische praktijk in contact komen met zuurstoftherapie, onder meer artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, thuiswerkers en apothekers.Er zijn heel wat acute situaties en aandoeningen waar zuurstof als primaire behandeling wordt aangewend. Daarnaast zorgt de vergrijzing en de evolutie in de thuiszorg ervoor dat steeds meer mensen met chronische aandoeningen, ondermeer COPD of astma, ook thuis zuurstof nodig hebben. Dit boek, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise, beoogt een leidraad te bieden aan zorgverleners om zo een effectieve zuurstofbehandeling in het ziekenhuis of in de thuiszorg te garanderen.In het boek wordt beschreven welk belang zuurstof heeft in het lichaam, en hoe op een adequate manier kan omgegaan worden met kortademigheid. Daarnaast wordt achtereenvolgens een overzicht gegeven van de verschillende zuurstofbronnen en toedieningsvormen, de veiligheidsmaatregelen en aandachtspunten zoals zuurstofgebruik tijdens een vliegreis en thuisventilatie. Het boek bevat ook praktische informatie over zuurstoftoediening thuis.Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de actieve werkgroep van de Belgische Vereniging voor Pneumologie Verpleegkundigen, een vereniging binnen de Belgische Vereniging voor Pneumologie.Over de auteurs:JOHAN DE BENT is hoofdverpleegkundige Pneumologie, U.Z. Leuven.CATHY LODEWIJCKX is verpleegkundig specialist COPD, U.Z. Leuven.DANIEL SCHUERMANS is hoofdverpleegkundige longfunctie, U.Z. Brussel.

Wil je het boek lezen?Zuurstoftherapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Lodewijckx. Lezen Zuurstoftherapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN