95 stellingen over het humanisme

95 stellingen over het humanisme - Ignace Demaerel | Fthsonline.com

... het voorbeeld van de hervormer Maarten Luther, wiens 95 stellingen zowat de ontstaansmythe van het protestantisme vormen, tracht Demaerel wat hij de huidige levensbeschouwelijke crisis noemt te omschrijven, historisch te plaatsen en te remediëren ... bol.com | Luthers 95 stellingen tegen de aflaat, Exalto ... ... . 95 stellingen over het humanisme - Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigheid Ignace Demaerel Categorie: Geloofszaken € 21,49 - + Het leek een beetje op een provocatie. Het Vrije Woord uitnodigen om het boekje 95 stellingen over het humanisme van godsdienstleraar en pastor Ignace Demaerel te recenseren.Die uitdaging wou ik wel aannemen. Maar het bleek een taaie kluif. 95 stellingen over het humanisme - Christend ... 95 stellingen over het Humanisme - Nieuw Wij ... . Het Vrije Woord uitnodigen om het boekje 95 stellingen over het humanisme van godsdienstleraar en pastor Ignace Demaerel te recenseren.Die uitdaging wou ik wel aannemen. Maar het bleek een taaie kluif. 95 stellingen over het humanisme - Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigheid. Author: Ignace Demaerel. Category: Religion. Number of pages: 232. Illustrated: Yes. Format/size: Paperback 16 x 24 cm. Release date: 22-09-2017. ISBN: 978-94-0223-915-7 / 9789402239157 Over deze stellingen zijn humanisten het over het algemeen veel met elkaar eens. Deze onderwerpen en de standpunten staan dus voor belangrijke, gedeelde meningen van deze groep personen. Van de acht belangrijkste onderwerpen worden de standpunten vanuit het humanisme duidelijk op de volgende manier geformuleerd: 95 stellingen over het humanisme (eBook) Hallo! Op zoek naar een 95 stellingen over het humanisme-boek geschreven door auteur Ignace Demaerel? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! Sinds de toenemende secularisatie is de plaats van God en godsdienst steeds meer problematisch in onze westerse cultuur. De 95 stellingen was een document waarmee Maarten Luther de wantoestanden in de katholieke Kerk aanklaagde (31 oktober 1517). Het leidde tot de Reformatie en wordt daarom gezien als de oorsprong van het protestantisme.De "95 stellingen" stelden de handel in aflaten aan de kaak, een concept van de dominicaanse priester Johann Tetzel waardoor rijken de vergiffenis van hun zonden konden afkopen ... 95 stellingen over het Humanisme. Na 95 stellingen van Luther nu ook 95 stellinge...

INFORMATIE

AUTEUR
Ignace Demaerel
DIMENSIE
9,10 MB
BESTANDSNAAM
95 stellingen over het humanisme.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds de toenemende secularisatie is de plaats van God en godsdienst steeds meer problematisch in onze westerse cultuur. Maar wat is het alternatief voor het christelijke erfgoed van Europa? Humanisme stelt de méns centraal in alles, maar: kan je ‘geloven in de mens’ zoals je in God kan geloven? Is dit echt wel rationeel en houdbaar? En vooral: wordt onze maatschappij daardoor ménselijker? Kan je ‘God’ zomaar wissen uit onze cultuur en onze waarden zonder dat deze als een pudding inzakken? De vrijzinnigheid is altijd uitermate kritisch geweest tegenover de Kerk – en op zich mag dat ook – maar wat als we haar eens met dezelfde criteria beoordelen?

Wil je het boek lezen?95 stellingen over het humanisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ignace Demaerel. Lezen 95 stellingen over het humanisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN