De dude en de zenmeester

De dude en de zenmeester - Jeff Bridges | Fthsonline.com

...eer te zijn dan de weergave van een dialoog tussen twee mannen ... De dude en de zenmeester - broché - Jeff Bridges, Bernie ... ... . En juist in die pretentieloze context ligt de kracht. Hoewel beiden spreken over Zen en de lessen van het boeddhisme, blijft het boek verbazend nuchter en (veelal) met beide voeten op de grond. Zenleraar Bernie Glassman vergelijkt de iconische rol van Jeff Bridges in The Big Lebowski met een zenleraar. Jeff zegt dit op een andere manier: "Het mooie van de Dude is dat hij altijd liever knuffelt, dan conflicten uitvecht." In dit boek delen ze hun levenslessen en frustraties op een ... De Dude en de zenmeester, Bernie Glassman, Jeff Bridges ... ... ." In dit boek delen ze hun levenslessen en frustraties op een open en toegankelijke manier. Inspirerend en vaak hilarisch zijn de dialogen tussen de Dude en de Zen Meester. Zenleraar Bernie Glassman vergelijkt de iconische rol van Jeff Bridges in The Big Lebowski met een zenleraar. Jeff zegt dit op een andere manier: "Het mooie van de Dude is dat hij altijd liever knuffelt, dan conflicten uitvecht." Sinds la...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeff Bridges
DIMENSIE
3,41 MB
BESTANDSNAAM
De dude en de zenmeester.pdf

OMSCHRIJVING

Zenleraar Bernie Glassman vergelijkt de iconische rol van Jeff Bridges in The Big Lebowski met een zenleraar. Jeff zegt dit op een andere manier: ''Het mooie van de Dude is dat hij altijd liever knuffelt, dan conflicten uitvecht.'' Sinds lange tijd zijn Academy Award-winnende acteur Jeff Bridges en zijn boeddhistische leraar, Roshi Bernie Glassman, goede vrienden. Inspirerend en vaak hilarisch zijn de vrije dialogen over allerlei levenskwesties tussen de Dude en de Zen Meester. Ze praten over de Dude, boeddhisme, bowlen, wereldhonger, de holocaust, seks, clowns en sigaren. De conclusies die beide heren trekken leiden tot een opmerkelijk humanisme in een boek dat ons vooral wijst op het belang goed te doen in een moeilijke wereld.Beide auteurs zijn betrokken bij programma's voor vrede en bestrijding van honger. In dit boek delen ze hun levenslessen en frustraties op een open en toegankelijke manier. Bernie Glassman spant zich met de 'Zenpeacemakers' al jaren in om zen toegankelijk te maken in sociaal geëngageerde projecten. Dit keer vond hij hiervoor grote inspiratie in het personage van The Big Lebowski.

Wil je het boek lezen?De dude en de zenmeester in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeff Bridges. Lezen De dude en de zenmeester Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN