God, geloof, geweld

God, geloof, geweld - G. Hayen | Fthsonline.com

...ck). Guido Hayen, jaargang'40, grootvader en jarenlang topadviseur jik een grote multinational, is auteur van dit boek met ... GOD, GELD EN GEWELD | De Volkskrant ... ... God, geloof, geweld vrede op aarde voor de mensen van Goede Wil. G. Hayen . Guido Hayen, jaargang'40, grootvader en jarenlang topadviseur jik een grote multinational, is auteur van dit boek met een grote actualiteit. Aan het ... Geweld en religie lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Bijbel, het 'Heilige boek' waarop joden en christenen zich baseren, schuwt geweld geenszins. Zowel God als mens worde ... God, geloof, geweld door G. Hayen - boekhandeldouwes.nl ... . De Bijbel, het 'Heilige boek' waarop joden en christenen zich baseren, schuwt geweld geenszins. Zowel God als mens worden er vaak gewelddadig en wraakzuchtig in gepresenteerd. In dit boek geeft Hans Ausloos een boeiend beeld van het Bijbelse geweld. Geloof is een belangrijke motief in ons leven, ook als we God eruit laten, maar het is ook een bron van geweld en strijd. Hoe redden we God van de schuld van ons geweld uit zijn naam? Zou jij niet een beter voorbeeld moeten geven, omdat je in God gelooft. Bestel God, geloof, geweld van G. Hayen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Atheïsme en geweld. Maar toch is dit boek anders dan andere anti-atheïsmeboeken. Enerzijds verdedigt Hitchens in bepaald opzicht het christendom. Hij is er diep ongelukkig over dat het christendom in de Westerse cultuur zo'n slechte naam heeft gekregen, dat schoppen tegen christelijk geloof zo bon ton is geworden. In naam van God: de oorsprong van religie en geweld. 4 april 2015; ... "Premoderne mensen die bij politiek betrokken waren, dachten in religieuze termen en dat het geloof deel uitmaakte van hun poging tot zingeving in de wereld." In het tweede deel van dit artikel, ... Ik geloof niet in een God die van deze wereld is, die bepaald wordt door een sociale omgeving, die slechts uitgedrukt wordt in een 21e-eeuws perspectief. Ik geloof niet in God die garant staat voor wonderen en succes. Dat geloof heeft veel teleurstellingen gebracht. En sommigen bijzonder verrijkt in de meest letterlijke zin van het woord. God, geloof, geweld - G. Hayen - Paperback Guido Hayen, jaargang'40, grootvader en jarenlang topadviseur jik een grote multinational, is auteur van dit boek met een grote actualiteit. Aan het schrijven van dit boek ging een directe aanleiding en een diepere oorzaak vooraf. De directe aanleiding was 2 November 2004. Als God verdwijnt uit Jorwerd, verschijnt dan het geweld? Is alles geoorloofd als de macht van de staat niet meer besta...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Hayen
DIMENSIE
8,15 MB
BESTANDSNAAM
God, geloof, geweld.pdf

OMSCHRIJVING

Guido Hayen, jaargang'40, grootvader en jarenlang topadviseur jik een grote multinational, is auteur van dit boek met een grote actualiteit. Aan het schrijven van dit boek ging een directe aanleiding en een diepere oorzaak vooraf. De directe aanleiding was 2 November 2004. Op die dag werd de religieuze rituele moord op Theo van Gogh gepleegd, werd Ayaan Hirsi Ali met een fatwa bedreigd en werd evangelist en reborn christian Georg W. Bush herkozen als machtigste man ter wereld. Met dank aan de Bible Belt Lobby. Met zijn door God gegeven gezag Verdeelt Bush, buiten de VN om, de wereld in The Good and The Evil. En start een 'Crusade' tegen een zelf gedefinieerde vijand. 'With God at our side, we shall prevail!'Deze feiten wekten alom opwinding en verontwaardiging, maar ze hebben de auteur niet verrast. Want de diepere structurele oorzaak voor de interesse in dit thema dateert al uit zijn vroege schooljeugd. Toen al verbaasde hij zich over de tegenstelling tussen de godsdienstlessen en de geschiedenislessen. In de godsdienstlessen werd verteld dat God een geode, lieve, vreedzame Vader in de hemel was. Terwijl de geschiedenislessen één lange aaneenrijging was van godsdienstoorlogen, martelingen, brandstapelingen, vervolging en onderdrukking in Naam van diezelfde God. Deze vreemde tegenstelling bleek zelfs zijn sporen in de Nederlandse taal te hebben achtergelaten, getuige de dubbele uitdrukking: 'zij moesten e ook aan geloven.'Of het nu om Joden, Christenen: Katholieken en Protestanten of om Moslims: Soennieten en Shie' iten gaat, blijkbaar zijn religieuze geweldexplosies binnen en tussen elk van deze mono-theïstische geloven niet te vermijden. Zowel de eeuwenlange geschiedenis als de dagelijkse TV-journaals laten zien dat God, Geloof, Geweld een structureel vervlochten combinatie is.Dus stelt een Mens van Goede Wil zich de vraag: Waarom?

Wil je het boek lezen?God, geloof, geweld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Hayen. Lezen God, geloof, geweld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN