Repressie door mensenrechten

Repressie door mensenrechten - P.H.P.H.M.C. van Kempen | Fthsonline.com

...or mensenrechten, over positieve verplichtingen tot aanwending strafrecht ter bescherming fundamentele rechten (p ... Waarom de Spaanse repressie ook ons raakt | De Volkskrant ... .h.p.h.m.c van) (2012) ISBN: 9789058503695 - Het strafrecht is een rechtsinstrument waarvan het gebruik in hoge… De grootschalige repressie door de Marokkaanse autoriteiten tegen duizenden migranten, asielzoekers en vluchtelingen uit de sub-Sahara, zonder enige vorm van proces, is wreedaardig en onwettig. Dit zegt Amnesty International nu de regering intensieve raids uitvoert in het noorden van het land. Het maakt ... Repressie door mensenrechten - NRC ... . Dit zegt Amnesty International nu de regering intensieve raids uitvoert in het noorden van het land. Het maakt niet uit of die worden begaan door de staat zelf of door 'niet-statelijke actoren', zoals bedrijven. Maar de overheid is niet de enige verantwoordelijke. Ook de organisatoren - denk aan internationale organisaties als de wereldvoetbalbond FIFA en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) - hebben een verantwoordelijkheid tot het respecteren van de mensenrechten. Opinie Mensenrechten in Spanje Waarom de Spaanse repressie ook ons raakt. EU-lid Spanje schendt de mensenrechten in Catalonië. Daarmee is dit onrecht ook een Europese kwestie, schrijft Laura Prat Bertrams.. Laura Prat Bertrams 7 oktober 2019, 16:47 Repressie door mensenrechten Over positieve verplichtingen tot aanwending van strafrecht ter bescherming van fundamentele rechten P.H. P.H.M.C. van Kempen Pages: 100 pages Shipping Weight: 200 gram Published: 07-2008 Publisher: WLP Language: NL ISBN (softcover) : 978908503695 € 19.00 Verkrijgbaar via bol.com of uw lokale boekhandel Product Description 1 oktober 2019 70 jaar bezetting en repressie door China is genoeg! Mensenrechten en vrijheid voor Tibet NU! Vandaag 1 oktober, op de 70e viering van de oprichting van de Volksrepubliek China, stelt ICT dat er niets te vieren valt, zolang het Tibetaanse volk gebukt gaat onder de repressie van China. Repressie door mensenrechten: over positieve verplichtingen tot aanwending van strafrecht ter bescherming van fundamentele rechten: Amazon.es: Kempen, P.H.P.H.M.C ... Repressie door mensenrechten P.H.P.H.M.C. van Kempen • Boek • paperback. Samenvatting . Het strafrecht is een rechtsinstrument waarvan het gebruik in hoge mate inbreuk maakt op fundamentele rechten. Zo bezien is het ten minste paradoxaal dat de inzet van het strafrecht meer en meer wordt vereist voor de bescherming van mensenrechten. Compre o livro Repressie door mensenrechten: over positieve verplichtingen tot aanwending van strafrecht ter bescherming van fundamentele rechten na Amazon.com.br: confira as ofertas para livros em inglês e importados Hoogleraar rechten van de mens aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Onlangs verscheen zijn boek 'Repressie door mensenrechten'. (Wolf Legal Publishers). Repressie in Venezuela. Vorig jaar ontstonden protestbewegingen, vaak geleid door jongeren, in...

INFORMATIE

AUTEUR
P.H.P.H.M.C. van Kempen
DIMENSIE
3,61 MB
BESTANDSNAAM
Repressie door mensenrechten.pdf

OMSCHRIJVING

Repressie door mensenrechten 1e druk is een boek van P.H.P.H.M.C. van Kempen uitgegeven bij Wolf Productions. ISBN 9789058503695 Het strafrecht is een rechtsinstrument waarvan het gebruik in hoge mate inbreuk maakt op fundamentele rechten. Zo bezien is het ten minste paradoxaal dat de inzet van het strafrecht meer en meer wordt vereist voor de bescherming van mensenrechten. Nog opmerkelijker is dat deze verplichting voor staten tot aanwending van strafrecht juist door internationale rechtsprekende mensenrechteninstellingen uit allerlei fundamentele rechten wordt afgeleid. Zo worden onder andere het recht op leven, het folterverbod en het recht op priv leven ingeroepen om van staten te vereisen dat zij bepaalde gedragingen strafbaar stellen, strafrechtelijke onderzoeken verrichten en de plegers van strafbare feiten vervolgen en bestraffen. In plaats van dat staten aan hun negatieve plicht worden gehouden om geen inbreuk te maken op fundamentele rechten, wordt hier dus juist van hen verlangd dat zij in actie komen en daarmee zogenoemde positieve verplichtingen vervullen. Daarbij worden gelegitimeerde inbreuken op fundamentele rechten voor lief genomen en soms worden deze zelfs vereist.Inhoud:1. Inleiding 2. Negatieve vrijheid en strafrecht 3. Positieve verplichtingen 4. Grondslag van de plicht te beschermen ('duty to protect') 5. Positieve verplichtingen voor de strafrechtspleging 6. De negatieve constitutie van de Verenigde Staten 7. Beoordeling positieve verplichtingen tot aanwending strafrecht 8. Een beperkt alternatief 9. Slot Deze rede werd verkort uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van gewoon hoogleraar rechten van de mens aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wil je het boek lezen?Repressie door mensenrechten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.H.P.H.M.C. van Kempen. Lezen Repressie door mensenrechten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN