Lotte, Het Meisje Met De Parel

Lotte, Het Meisje Met De Parel - Tanguy Gréban | Fthsonline.com

... zo beroemd dat de vergelijking met de Mona Lisa gemaakt werd: de Gioconda van het noorden ... JOHANNES VERMEER, Het meisje met de parel, Het melkmeisje ... ... . Maar rond 1950 dook zo hier en daar de huidige benaming op: Meisje met de Parel. Het Mauritshuis hield tot 1994 vast aan Meisje met (een ... Meisje met de parel is een schilderij uit circa 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer.Het is uitgegroeid tot diens populairste schilderij. Meisje met de parel kwam in 1902 in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag. Beschrijving. Het schilderij is een zogenaamde tronie, een studie van een opvallend gezi ... Meisje met de parel - Wikikids ... . Beschrijving. Het schilderij is een zogenaamde tronie, een studie van een opvallend gezicht, een gelaatsuitdrukking of karakter. Het onderzoeksproject 'Het Meisje in de schijnwerper' is een initiatief van het Mauritshuis en werd uitgevoerd als een samenwerkingsproject in het kader van het Netherlands Institute for Conservation+Art+Science+ (NICAS: Rijksmuseum, TU Delft, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Universiteit van Amsterdam), samen met de Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Amsterdam, Shell ... Hoeveel heeft het Mauritshuis voor het Meisje met de parel betaald? Niets. Hoeveel is ze tegenwoordig waard? Ze is onbetaalbaar. Vandaag vertel ik hoe het Meisje in onze collectie is gekomen en neem ik u mee naar de vroege conservatie- en restauratiegeschiedenis van het schilderij. https://itunes.apple.com/be/album/het-meisje-met-de-parel-single/id1002436203 https://www.facebook.com/aurelievanrompay Video door Pascal Baillien, Wim Rombo... Zo kregen we het meisje met het snot, de Mona Poesa, het meisje met de bellenblaas, Mona Lisa in de bioscoop, een moslima met de Parel en zelfs ook een jongen met de parel. Het was geweldig om alle resultaten te zien. Iedereen heeft heel hard gewerkt! Dit was zeker een van de leukste projecten van het cursusjaar! Meisje met de parel is het populairste schilderij van Vermeer en is sinds 1902 in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag. Het schilderij werd vermoedelijk in de periode van 1665 tot 1667 gemaakt. Het werk is een tronie, wat staat voor een studie van een opvallend gezi...

INFORMATIE

AUTEUR
Tanguy Gréban
DIMENSIE
5,79 MB
BESTANDSNAAM
Lotte, Het Meisje Met De Parel.pdf

OMSCHRIJVING

Lotte is nogal een ongewoon meisje. Door de betovering van Megan de heks is ze heel klein. Zo klein, dat ze haar bad neemt in een theekopje.

Wil je het boek lezen?Lotte, Het Meisje Met De Parel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tanguy Gréban. Lezen Lotte, Het Meisje Met De Parel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN