Tekst in Context 14 - De stille plantage

Tekst in Context 14 - De stille plantage - Henna Goudzand Nahar | Fthsonline.com

... Suriname is zijn woordkeus van zo'n suggestieve kracht dat men de trillende atmosfeer van 'De stille plantage' ondergaat en voelt als een beklemmende spanningsboog ... Albert Helman - Wikipedia ... . Titel: De Stille Plantage Jaar van verschijning: 1931 Druk 19e druk 2. Motivatie boekkeuze en verwachtingen. U had mij dit boek aanbevolen om mijn spreekbeurt over te houden. Ik maak er nu gelijk een verslag van, dat is 2 vliegen in 1 klap. Omdat ik dit boek dus al gelezen heb voor mijn spreekbeurt heb ik me al een mening gevormd over het boek. BookIsh Plaza, the place2B for Caribbean books! The webs ... De stille plantage | Amsterdam University Press ... . Omdat ik dit boek dus al gelezen heb voor mijn spreekbeurt heb ik me al een mening gevormd over het boek. BookIsh Plaza, the place2B for Caribbean books! The webshop (www.bookishplaza.com) is based in The Netherlands. We're specialised in Caribbean literature: novels, poetry, non-fiction & children's... Dit is de cache boekbespreking van Albert Helman en De Stille Plantage. Het boekverslag van De Stille Plantage. Zoek nog meer boekverslagen ... De missie van de ikfiguur is duidelijk, denkt hij: 'orde' en 'recht' te herstellen in zijn land van herkomst. Maar de om vrijheid vechtende Indonesiërs zijn een andere mening toegedaan: zij herkennen in hem de koloniale bezetter die in hun land niets meer te zoeken heeft....

INFORMATIE

AUTEUR
Henna Goudzand Nahar
DIMENSIE
12,26 MB
BESTANDSNAAM
Tekst in Context 14 - De stille plantage.pdf

OMSCHRIJVING

Het duurde lang voordat de slavernij in de Nederlandse koloniën het onderwerp van een roman werd. Pas 68 jaar na de afschaffing van de slavernij was het zover: in 1931 verscheen De stille plantage van de Surinaamse schrijver Albert Helman. Helman koos voor een historisch decor voor zijn verhaal. Een Franse familie aan het einde van de 17de eeuw vestigt zich op een Surinaamse plantage. Vol van religieuze en optimistische idealen zien de familieleden hun dromen over een nieuwe samenleving stuklopen op een realiteit van ziekte, mislukte oogsten en geweld. Toen de roman verscheen, speelde de slavernij geen rol in de Nederlandse literatuur. Multatuli had met zijn Max Havelaar (1860) wel de uitbuiting van de kleine Javaanse landbouwers aan de orde gesteld, maar het koloniale stelsel op zich verwierp hij niet. Schrijvers uit de toenmalige overzeese gebiedsdelen Suriname en de Nederlandse Antillen waren er binnen de Nederlandse letteren überhaupt nog niet. Dit deel in de reeks Tekst in Context belicht op verfrissende wijze de context van dit belangrijke en succesvolle boek. In De stille plantage komen tal van kwesties aan de orde die nu weer actueel zijn.

Wil je het boek lezen?Tekst in Context 14 - De stille plantage in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henna Goudzand Nahar. Lezen Tekst in Context 14 - De stille plantage Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN