Karl Blossfeldt en het Oog van Allah

Karl Blossfeldt en het Oog van Allah - Cees Nooteboom | Fthsonline.com

... het Oog van Allah werd Blossfeldt een ziener Beeld Karl Blossfeldt ... Karl Blossfeldt en het Oog van Allah - paperback - Cees ... ... . Cees Nooteboom herontdekt foto's van het 'lange verhaal van de natuur', van een 'niemand die ze in ... In Karl Blossfeldt en het Oog van Allah beschrijft Cees Nooteboom zijn kennismaking met het werk van een man die eigenlijk helemaal geen kunstenaar wilde zijn: Karl Blossfeldt (1865-1932). Blossfeldt was leraar kunst en liet zijn leerlingen voorbeelden uit de plantenwereld zien om hun esthetisch gevoel te ontwikkelen. Karl Blossfeldt en het Oog van Allah | ISBN 9789492313409 direct ... Karl Blossfeldt en het Oog van Allah van Cees Nooteboom ... ... . Karl Blossfeldt en het Oog van Allah | ISBN 9789492313409 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Karl Blossfeldt en het Oog van Allah; €18,50 . ISBN 9789492313409 Uitgever Uitgeverij Koppernik BV Druk vanaf 1e Verschenen 29-11-2017 Taal Nederlands Bladzijden 40 pp. Bindwijze Paperback Rubriek Literatuur. In winkelwagen ... Reinewald, Chris - Nooteboom, Cees - Acribisch Droste-effect met planten ...

INFORMATIE

AUTEUR
Cees Nooteboom
DIMENSIE
3,68 MB
BESTANDSNAAM
Karl Blossfeldt en het Oog van Allah.pdf

OMSCHRIJVING

'Hoe begint een avontuur? Ik zit in een zeer stille, hoge kamer van de bibliotheek van het Rijksmuseum in Amsterdam.' Met deze zinnen voert Cees Nooteboom de lezer mee in de wereld van de kunst - en beschrijft zijn kennismaking met het werk van een man die eigenlijk helemaal geen kunstenaar wilde zijn: Karl Blossfeldt (1865-1932). Blossfeldt was leraar kunst en liet zijn leerlingen voorbeelden uit de plantenwereld zien om hun esthetisch gevoel te ontwikkelen. Daarvoor foto-grafeerde hij in natuurlijk licht pas geplukte planten die hij in een stellage had vastgezet.Voor deze uitvergrote plantenafbeeldingen zittend, filosofeert Nooteboom over de grens tussen natuurvorsing en kunst, stelt vragen over de schepper en de oerknal en voert het kunstbegrip van de vergroting aan als de katalysator die structuur naar de voorgrond laat treden en het rijk van de esthetiek binnenbrengt. Het essay gaat vergezeld van zesentwintig foto's van Karl Blossfeldt.

Wil je het boek lezen?Karl Blossfeldt en het Oog van Allah in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cees Nooteboom. Lezen Karl Blossfeldt en het Oog van Allah Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN