Klinkende klei

Klinkende klei - Everhard Huizing | Fthsonline.com

...ziekinstrumenten. 'Klinkende klei, Middeleeuwse muziek uit Groningen en Ommelanden' door Everhard Huizing, Jankees Braaksma - Onze prijs: €21,90 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending ... Broekhuis | Klinkende klei, Everhard Huizing ; Jankees ... ... . Klinkende klei vertelt over dit alles. Voorbeelden van de muziek komen tot leven op de bijbehorende cd. Beoordelingen Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste om "Klinkende klei" te beoordelen Reactie annuleren. Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen. Klinkende klei direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij kunstboek-kopen.nl. De online kunstboeken specialist. Klinkende klei. Middeleeuwse muziek uit ... Workshop: Klinkende klei - Activiteiten - Te zien en te ... ... . Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen. Klinkende klei direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij kunstboek-kopen.nl. De online kunstboeken specialist. Klinkende klei. Middeleeuwse muziek uit Groningen en Ommelanden. Everhard Huizing; Jankees Braaksma Bestel Klinkende klei van Everhard Huizing;;Jankees Braaksma. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Klinkende klei vertelt over dit alles. Voorbeelden van de muziek komen tot leven op de bijbehorende cd. Dit boek wordt op zondag 9 september gepresenteerd tijdens een speciaal concert met het ensemble Super Librum (getiteld: Vox Resonans) in de Oosterpoort in Groningen. In 1476 schrijft de uit het Groningse Baflo afkomstige Roelof Huesman in een brief aan een vriend: 'Momenteel woon ik in Ferrara en ben in dienst van de hertog. Mijn oude passie voor het orgelspel houdt me in leven. Mijn honorarium bedraagt vijf goudstukk Workshop: Klinkende klei; Workshop: Klinkende klei. Geïnspireerd op het werk van Jelle Mastenbroek maakt u in deze workshop 1 of 2 klankschalen. De vorm en de dikte van de wand van de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Everhard Huizing
DIMENSIE
3,50 MB
BESTANDSNAAM
Klinkende klei.pdf

OMSCHRIJVING

In 1476 schrijft de uit het Groningse Baflo afkomstige Roelof Huesman in een brief aan een vriend: 'Momenteel woon ik in Ferrara en ben in dienst van de hertog. Mijn oude passie voor het orgelspel houdt me in leven. Mijn honorarium bedraagt vijf goudstukken en het zesde zit eraan te komen.' Er klinkt trots door in die woorden. En met reden: de genoemde hertog is niemand minder dan Ercole I d'Este, een van de machtigste vorsten uit de Italiaanse renaissance. In datzelfde jaar valt deze Roelof ­-- hij is dan 31 jaar oud -- de eer te beurt het academisch jaar te mogen openen van de universiteit van Ferrara. Hij doet dat onder de naam Rudolphus Agricola, de naam waarmee hij dan al grote faam heeft verworven onder alle wetenschappers van zijn tijd. Hoe kan het dat een uit de Groningse klei getrokken snotneus het in dat verre Italië zo ver schopte? Hoe heeft een zompige omgeving als Groningen en omstreken zo'n genie kunnen voortbrengen? Dit boek maakt duidelijk dat de noordelijke streken ook in de tijd van Roelof Huesman een cultureel leven kenden, dat er veelvuldig contact was met ontwikkelde mensen elders en dat er al eeuwen welluidender muziek klonk dan we nu voor mogelijk zouden houden.Klinkende klei vertelt over dit alles. Voorbeelden van de muziek komen tot leven op de bijbehorende cd. Dit boek wordt op zondag 9 september gepresenteerd tijdens een speciaal concert met het ensemble Super Librum (getiteld: Vox Resonans) in de Oosterpoort in Groningen.

Wil je het boek lezen?Klinkende klei in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Everhard Huizing. Lezen Klinkende klei Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN