Over het kanaal

Over het kanaal - Annelies Beck | Fthsonline.com

...n Calais of de Straat van Dover. In het dagelijks spraakgebruik wordt met 'het Kanaal' vaak dit gebied tussen Calais en Dover bedoeld ... Artikelen over het kanaal | Telegraaf.nl ... . Geschreven bij Over het kanaal. Bij het uitbreken van en tijdens Wereldoorlog I zijn er heel wat Belgen gevlucht naar o.a. Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Annelies Beck beschrijft dit gebeuren na research over haar eigen familieleden. Het jonge 15-jarige meisje leert de wereld en de mensen kennen als vluchtelinge in Glasgow. Het was de tweede poging van Zapata om op zijn eigen uitvinding het Kanaal over te steken. Vorige week mislukte dat nog; hij beland ... bol.com | Over het kanaal, Annelies Beck | 9789044517286 ... ... . Het was de tweede poging van Zapata om op zijn eigen uitvinding het Kanaal over te steken. Vorige week mislukte dat nog; hij belandde in het water toen het vliegende bord onderweg moest worden ... VRT-journaliste Annelies Beck debuteert met Over het Kanaal, een historische zedenschets over het wel en wee van Belgische vluchtelingen in het Schotse Glasgow tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een kanaal is in de eerste plaats een scheepvaartroute. Typische scheepvaartkanalen verbeteren de ontsluiting van steden (bijv. het Zeekanaal Brussel-Schelde ten bate van Brussel) of bulk producerende regio's (bijv. het Rijn-Hernekanaal ten bate van het Ruhrgebied).; De irrigatiekanalen voeren water aan, zodat droge gebieden in cultuur gebracht kunnen worden. Over het kanaal...

INFORMATIE

AUTEUR
Annelies Beck
DIMENSIE
10,33 MB
BESTANDSNAAM
Over het kanaal.pdf

OMSCHRIJVING

Zomer 1914. Marie Claes denkt dat ze met haar ouders naar Glasgow op vakantie gaat. Een paar maanden later woedt de Eerste Wereldoorlog volop en komen in Glasgow duizenden gevluchte Belgen aan.Het warme onthaal dat hun aanvankelijk te beurt valt, slaat geleidelijk om in onbegrip en ongeduld. Sommige mensen in de Belgische gemeenschap buiten de ellende van hun landgenoten uit. Als Marie het onrecht aan de kaak wil stellen, dreigt ze het slachtoffer te worden van een machtsstrijd op het hoogste niveau.Annelies Beck (Aalst, 1973) is VRT-journaliste en presenteerde bij de Vlaamse publieke omroep de tv-actualiteitenmagazines Terzake en De Zevende Dag en verschillende verkiezingsprogramma’s. Tegenwoordig presenteert ze het dagelijkse actualiteitenprogramma op Radio 1 en maakt ze reportages voor Terzake. Annelies Beck baseerde haar roman op een waargebeurd verhaal.

Wil je het boek lezen?Over het kanaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annelies Beck. Lezen Over het kanaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN