De woordenaar

De woordenaar - Sandra Langereis | Fthsonline.com

...anten en een 30-tal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag en in uw leven, zoals het is of zoals u dacht dat het was ... De Kolonie MT - De woordenaar - CC Sint-Niklaas ... . 'De Woordenaar' wordt een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft, is niets minder dan een handleiding voor ons leven. Omsingeld door drie topmuzikanten en een dertigtal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in jouw leven, zoals het is of zoals je dacht dat het was. 'De ... Vigor & Zest: een aanspreekpunt voor effectieve campagnes, kwaliteitscontent, marcom outsourcing en trainingen met een gr ... De Woordenaar - De Kolonie MT / Bruno Vanden Broecke | De ... ... . 'De ... Vigor & Zest: een aanspreekpunt voor effectieve campagnes, kwaliteitscontent, marcom outsourcing en trainingen met een groot leereffect. De Woordenaar. Promotiecode Zoek events. Vul hieronder een promotiecode in: Waar & Wanneer. Theaterzaal Schouwburg. Uitverkocht. zaterdag, 26 september. 20:00. Wachtlijst Uitverkocht. Aanbevolen producties (20) ALL WE EVER LOOK FOR. Eerstvolgende voorstelling 16-6-2020 19:45 ......

INFORMATIE

AUTEUR
Sandra Langereis
DIMENSIE
8,39 MB
BESTANDSNAAM
De woordenaar.pdf

OMSCHRIJVING

Halverwege de zestiende eeuw was Christoffel Plantijn al een beroemdheid; zelfs koning Filips II was onder de indruk van zijn drukkerij. Terwijl andere drukkers met één of hooguit enkele persen werkten, beschikte Plantijn over maar liefst 22 drukpersen. Hij publiceerde alle belangrijke auteurs op het gebied van literatuur en wetenschap, en werkte in opdracht van de stad Antwerpen, de Staten-Generaal, de koning en de Leidseuniversiteit. Vanuit Antwerpen probeerde Plantijn de samenleving, die was verdeeld door godsdiensttwisten, oorlog en opstand, te binden met boeken. Hij geloofde dat vrede en voorspoed binnen handbereik zouden komen als men elkaar zou vinden in een gemeenschappelijke taal. Daaromgaf hij het allereerste Nederlandse woordenboek uit en begon hij een onmenselijk groot project: een vijftalige studiebijbel die beroemd is geworden als Plantijns Polyglot. Hoewel dit project zijn drukkerij aan de rand van de afgrond bracht en zijn relatie met mecenas Filips II op scherp zette, vestigde Plantijn met de prestigieuze uitgave zijn naam als grootste uitgever ter wereld. Op indringende wijze vestigt Sandra Langereis met De woordenaar de aandacht op een opmerkelijk leven in de zestiende eeuw, en op de geschiedenis van de Nederlanden in Antwerpen.

Wil je het boek lezen?De woordenaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sandra Langereis. Lezen De woordenaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN