Een tuin in de winter

Een tuin in de winter - Anna Enquist | Fthsonline.com

...e kleine vrienden maar niets is minder waar, ook in de winter ... 10 tips om uw tuin winterklaar te maken in oktober ... ... ... Bij Anglesey Abbey, een tuin van de National Trust, is een van de mooiste winter gardens te vinden. Mensen die nog wat huiverig zijn van kleurige takken lopen hier watertandend rond. Een bloeiende tuin in de winter. Uw tuin hoeft het geen dag van het jaar zonder bloemen te doen. Want er zijn heesters en planten die hartje winter bloeien en zelfs heerlijk geuren om de schaarse insecten te lokken. Met deze tips creëert u eilandjes van kleur voor de sombers ... Tuinonderhoud In De Winter: 12 Klussen Voor De Koude Dagen ... . Met deze tips creëert u eilandjes van kleur voor de somberste winterdagen. Mulch de bodem van de plantenborders met een laagje compost, stalmest of schors. Deze laag houdt de komende maanden onkruidgroei tegen. Tijdens de winter beschermt zo'n laag rond de stambasis van struikrozen en andere planten ook tegen de vrieskou. In de zomer is een mulchlaag dan weer interessant tegen het uitdrogen van de bodem tegen te gaan. De oculatie heeft zo weinig kans te bevriezen. Tegenwoordig is nog alleen gedroogde koemest te koop. Als u dat mengt met compost, kunt u hetzelfde effect bereiken. Alle rozen die geoculeerd zijn gaan op die manier goed de winter in. Stamrozen hebben de oculatie bovenaan de stam. Bescherm die plek in strenge winters tegen vorst. Bind een bosje ......

INFORMATIE

AUTEUR
Anna Enquist
DIMENSIE
4,94 MB
BESTANDSNAAM
Een tuin in de winter.pdf

OMSCHRIJVING

Begin jaren negentig ontmoetten Anna Enquist en Gerrit Kouwenaar elkaar op Poetry International in Rotterdam. Enquist was kort daarvoor als dichter gedebuteerd met de bundel Soldatenliederen, die later die week, tot enthousiasme van Kouwenaar, op het festival bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut. Kouwenaar had net een geur van verbrande veren gepubliceerd en werd met Lucebert allerwegen beschouwd als de belangrijkste levende Nederlandse dichter.De ontmoeting betekende vriendschap op het eerste gezicht en markeerde het begin van een langdurige omgang die zijn beslag kreeg in jaarlijkse bezoeken aan Kouwenaars huis in Zuid-Frankrijk, gezamenlijke literaire excursies in het buitenland, geregelde ontmoetingen in Amsterdam. Een tuin in de winter is het verhaal van die dichtersvriendschap: een aangrijpend boek der herinneringen, waarin Anna Enquist behalve over Gerrit Kouwenaar (1923-2014) terloops ook veel over zichzelf, haar (poëzie)opvattingen en hebbelijkheden vertelt.

Wil je het boek lezen?Een tuin in de winter in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anna Enquist. Lezen Een tuin in de winter Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN