Nicolaas Copernicus 1473-1543

Nicolaas Copernicus 1473-1543 - Paul Morren | Fthsonline.com

...the universe that placed the Sun rather than the Earth at the center of the universe ... Download PDF Nicolaas Copernicus 1473-1543 ... . The publication of this model in his book De revolutionibus orbium coelestium (On the Revolutions of the Celestial Spheres) just ... WEIMAR - Tien jaar na de brand in de Hertogin Anna Amalia Bibliotheek in Weimar hebben historici een beroemd boek van de Duitse wiskundige en astronoom Nicolaas Copernicus (1473-1543) teruggevonden. nicolaus copernicus 1473-1543 SpeedUP Astronom (ahli perbintangan) berkebangsaan P ... ISNI 0000000110290900 Copernic, Nicolas ( 1473-1543 ) ... . nicolaus copernicus 1473-1543 SpeedUP Astronom (ahli perbintangan) berkebangsaan Polandia yang bernama Nicolaus Copernicus (nama Polandianya: Mikolaj Kopernik), dilahirkan tahun 1473 di kota Torun di tepi sungai Vistula, Polandia. LodView is a powerful RDF viewer, IRI dereferencer and opensource SPARQL navigator NICOLAUS COPERNICUS 1473-1543 kz.: OBERON DIONE STELLARE merk dru (in ruit) en 1969: M.i.v. maandag 9 januari 2012 is Museum Kempenland Eindhoven gesloten. Stichting Museum Kempenland Eindhoven heeft per 1 januari 2012 de bedrijfsvoering uitbesteed....

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Morren
DIMENSIE
8,43 MB
BESTANDSNAAM
Nicolaas Copernicus 1473-1543.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds zijn ontstaan werd de mens gefascineerd door de sterrenhemel. Zijn godsdienstigeovertuiging, zijn levensbeschouwing allerhande, zijn zeden en gewoonten werden erdoor beïnvloed, zo al niet door geleid. In de 2de eeuw n.C. ontwierp de Grieksegeleerde Ptolemeus een astronomisch stelsel dat vele eeuwen zou trotseren: de aardeals middelpunt van het heelal en de planeten, met inbegrip van de zon, die daaromheenzweven in cirkelvormige banen. Dit beeld van het heelal werd in de christenwereldvan de middeleeuwen overgenomen en beklemtoond. De mens, schepping vanGod, bevolkt de aarde: het kan niet anders dan dat die aarde het centrum is van hetheelal.In de 16de eeuw, tijdperk van renaissance en humanisme, maakte de Pool NicolaasCopernicus, niet zonder aarzeling, zijn bevindingen bekend dat niet de aarde maar dezon het centrum is van een planetenstelsel. Die bevindingen hebben niet onmiddellijkbekendheid en instemming verworven, maar ontegensprekelijk betekenen ze hetaanvangspunt van de moderne astronomie en hebben ze een enorme schok teweeggebrachtin de gedachtewereld en de levensbeschouwing van de Westerse mens. Wie wasNicolaas Copernicus en hoe is hij tot de redactie van zijn tractaat ‘De revolutionibusorbium coelestium’ gekomen?In dit boek worden achtereenvolgens belicht: de astronomie voor Copernicus – degeschiedenis van het jonge en woelige Polen – de figuur, het werk en de betekenis vanNicolaas Copernicus.Paul Morren is licentiaat Geschiedenis en laureaat van de Internationale UNESCOprijsvoor het onderwijs van de rechten van de mens. Hij is de ontwerper en directeurvan de reeks ‘Grondleggers’, die bij Garant wordt uitgebracht. Bij deze uitgeverijpubliceerde hij de studies Atatürk; De rechten van de mens; Van de dood van Karel deStoute tot de troonsbestijging van Karel V; Theodor Herzl, grondlegger van het politiekezionisme.

Wil je het boek lezen?Nicolaas Copernicus 1473-1543 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Morren. Lezen Nicolaas Copernicus 1473-1543 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN