Wat is kunstgeschiedenis?

Wat is kunstgeschiedenis? - Kitty Zijlmans | Fthsonline.com

...eeldhouwkunst, theater, dans, muziek en film ... Minor Kunstgeschiedenis - Universiteit van Amsterdam ... . Literatuurgeschiedenis en cultuurgeschiedenis zijn er nauw mee verwant. Kunstgeschiedenis is wat kunsthistorici doen H2. Denken over kunst en de contouren van het vakgebied H3. Markante voorlopers . College 2. Op weg naar een kunstgeschiedenis in mondiaal perspectief H4. Kunstgeschiedenis in vogelvlucht 1860-1960 H5. Kritiek op de gevestigde benaderingen H1. Kunstgeschiedenis is wat kunsthistorici do ... Wat is de betekenis van Kunststroming - Ensie ... . Kunstgeschiedenis is wat kunsthistorici doen H2. Denken over kunst en de contouren van het vakgebied H3. Markante voorlopers College 2. Op weg naar een kunstgeschiedenis in mondiaal perspectief H4. Kunstgeschiedenis in vogelvlucht 1860-1960 H5. Kritiek op de gevestigde benaderingen H6. Van Westerse kunstgeschiedenis naar World Art Studies ... Wat is kunstgeschiedenis? | ISBN 9789085309321 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Hoogleraar Kunstgeschiedenis van de Nieuwste Tijd "Studenten Kunstgeschiedenis zijn kritisch, nieuwsgierig en onderzoeke...

INFORMATIE

AUTEUR
Kitty Zijlmans
DIMENSIE
10,20 MB
BESTANDSNAAM
Wat is kunstgeschiedenis?.pdf

OMSCHRIJVING

Wat is kunstgeschiedenis? Hoe is het als wetenschap ontstaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? In dit multidisciplinaire college kijkt Kitty Zijlmans naar de vele aspecten van kunstgeschiedenis, zoals esthetica en kunstkritiek. Maar ook naar de rol van de kunst in de maatschappij en de veranderingen daarin als gevolg van de opkomst van moderne kunst en de mondialisering. Zijlmans behandelt onderwerpen als de veranderende regels voor kunst, onze ideeën over goede en slechte kunst en welke invloed de handel in kunst daarop heeft. Het college biedt een helder en noodzakelijk kader voor iedereen die geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis.InhoudsopgaveCD1 Kunstgeschiedenis en de actualiteit in heden en verleden Hoofdstuk 1: Kunstgeschiedenis is wat kunsthistorici doenHoofdstuk 2: Denken over kunst en de contouren van het vakgebiedHoofdstuk 3: Markante voorlopers CD 2 Op weg naar een kunstgeschiedenis in mondiaal perspectiefHoofdstuk 4: Kunstgeschiedenis in vogelvlucht 1860-1960Hoofdstuk 5: Kritiek op de gevestigde benaderingenHoofdstuk 6: Van Westerse kunstgeschiedenis naar World Art StudiesCD3 Kunst en de marktHoofdstuk 7: De kunstwereld als netwerk van partijenHoofdstuk 8: Hoe zien kunstenaars de rol van kunstHoofdstuk 9: Kunst en koopwaar: het spel van de markt CD 4 Hedendaagse kunst en de actualiteit van de kunstgeschiedenisHoofdstuk 10: De moderne kunst krijgt een geschiedenisHoofdstuk 11: Hedendaagse kunst en de randen van de kunstgeschiedenisHoofdstuk 12: Kunst als onderzoek en de kunstenaar als promovendus.Over de spreker:Kitty Zijlmans (Den Haag, 1955) studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Zij werkte enige tijd als docent kunstgeschiedenis aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ?s-Hertogenbosch. Sinds 1989 is zij verbonden aan het Kunsthistorisch Instituut van de Universiteit Leiden. Zij promoveerde in 1989 op een theoretisch proefschrift over kunstgeschiedenis en systeemtheorie (Kunst / Geschiedenis / Kunstgeschiedenis. Theorie en praktijk van een kunsthistorische methode op systeemtheoretische basis, Leiden 1990).

Wil je het boek lezen?Wat is kunstgeschiedenis? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kitty Zijlmans. Lezen Wat is kunstgeschiedenis? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN