De Ondergang Van De Familie Boslowits

De Ondergang Van De Familie Boslowits - Gerard Reve | Fthsonline.com

... oom Hans, die lijdt aan een verlammende ziekte, en de zwakzinnige Otto, die is ondergebracht in een kindertehuis ... De Ondergang van de Familie Boslowits - Gerard Kornelis ... ... . Toch treft de lezer in 'De ondergang van de familie Boslowits' een verhaal 'van alle tijden', en sinds we niet meer 'na de oorlog' leven helaas ook weer: een verhaal voor vandaag. Voor het eerste werk van een beroemde schrijver, ook al is hij (citaat:) alleen maar wereldberoemd in Noord- en Zuid-Holland, verwacht men veel belangstelling. Ik moet een jaar of twaalf zijn geweest toen ik De ondergang van de familie Boslowits voor het eerst las. Het b ... De ondergang van de familie Boslowits - Bibliotheek.nl ... . Ik moet een jaar of twaalf zijn geweest toen ik De ondergang van de familie Boslowits voor het eerst las. Het boek heeft me de literatuur ingetrokken. Het debuut van Gerard Reve - de novelle verscheen in 1946 in Criterium - beschouw ik nog steeds als een kleinood waarin de verstilling van het taalgebruik en de kracht van de verbeelding op een wonderlijke manier op hun plaats vallen. 'De kunst van het zwijgen Over het werk van Gerard Reve, in het bijzonder De ondergang van de familie Boslowits G.F.H. Raat' In: Spektator. Jaargang 16: 1986-1987: Jos Nijhof 'Jos Nijhof Tragedie in een burgermanswoning Over het dramatische karakter van De ondergang van de Familie Boslowits' In: Bzzlletin. Jaargang 19: 1989-1990: Dick ... Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Werther Nieland ; De ondergang van de familie Boslowits, geschreven door Gerard Reve. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over vwo, van de, samenvatting, reve, onderg...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Reve
DIMENSIE
5,25 MB
BESTANDSNAAM
De Ondergang Van De Familie Boslowits.pdf

OMSCHRIJVING

'De ondergang van de familie Boslowits' is het beroemde verhaal over de familie Boslowits, die een grote aantrekkingskracht uitoefent op de jongen Simon. Gefascineerd slaat hij familieleden gade: oom Hans, die lijdt aan een verlammende ziekte, en de zwakzinnige Otto, die is ondergebracht in een kindertehuis. Als de oorlog uitbreekt neemt de angst in het gezin toe. Simon is getuige van de deportatie van de familieleden. De in een sobere, maar daardoor des te aangrijpender stijl geschreven novelle toont op ontroerende wijze het einde van een jeugd en de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?De Ondergang Van De Familie Boslowits in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Reve. Lezen De Ondergang Van De Familie Boslowits Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN