Lijkentrein

Lijkentrein - Liempt A. van | Fthsonline.com

...gebracht. #MH17, Dag Vier: tweede lijkentrein gearriveerd ... Ad van Liempt - Wikipedia ... . 250 reacties. Het is de vierde dag na het downen van Malaysia Airlines MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur, en nog steeds moet Nederland lijdzaam en in afgrijzen toezien hoe Ruslandlievende separatisten ongestoord de dienst uitmaken op de crash site van de Boeing 777, ... Ad van Liempt De lijkentrein. waarom 46 gevangenen de reis naar Surabaya niet overleefden. Gedrukt boek . Onderzoek naar de gebeurtenissen in nove ... de lijkentrein | pierre swillens ... . Gedrukt boek . Onderzoek naar de gebeurtenissen in november 1947 toen een groep van 100 Indonesische gevangenen in gesloten treinwagons naar Soerabaja werd getransporteerd. Genre Non-Fictie De lijkentrein, zoals sommige betrokkenen de Bondowoso-affaire hooghartig, onbeschoft en/of met een ontstellend gebrek aan inlevingsvermogen afdeden, bleef destijds in binnen- en buitenland niet onopgemerkt. De affaire werd echter nooit journalistiek uitgediept, wat in de jaren vijftig en zestig niet zo verwonderlijk was. Hij weet documenten op te duiken over de gevangenentransporten (de Spooktrein en de Lijkentrein). Er is verschil in beschrijven in de versie van Arto en die van de overheid. Ook weet Philip in documenten te achterhalen dat zijn vader eigenlijk veel meer dan een tolk was en tot een speciale eenheid behoorde. Lijkentrein en bloedbad Rawagedeh. Er zijn in Indonesië 'incidenten' waarbij Nederlandse soldaten zijn betrokken: een treinwagon waarin krijgsgevangen door verwaarlozing omkwamen (Bondowoso-affaire) en het bloedbad in het dorp Rawagedeh. Bron: De Oorlog, d...

INFORMATIE

AUTEUR
Liempt A. van
DIMENSIE
12,38 MB
BESTANDSNAAM
Lijkentrein.pdf

OMSCHRIJVING

Het is 23 november 1947. Op de laatste dag van hun diensttijd in Oost-Java moeten Nederlandse mariniers een trein met honderd gevangenen bewaken. Het wordt een catastrofe. Als na veertien uur de deuren van de drie goederenwagons opengaan, blijken 46 van de honderd gevangenen bezweken. De Bondowoso-affaire was begonnen. Hoe kon dat gebeuren? Wie was verantwoordelijk? Hoe verliep de berechting? Wat ging er in de doofpot? Ad van Liempt, eindredacteur van het televisieprogramma Nova, reconstrueerde de tragedie. Hij had inzage in alle geheime documenten, sprak met de betrokken Nederlandse mariniers en spoorde de Javaanse overlevenden van het transport na vijftig jaar op. Het resultaat is "De lijkentrein", een journalistiek-historische reportage over een gebeurtenis die destijds de wereld schokte, maar die we in Nederland al snel uit ons collectieve geheugen hebben gewist.

Wil je het boek lezen?Lijkentrein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Liempt A. van. Lezen Lijkentrein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN