Nestgeur

Nestgeur - C.J. Crutsen | Fthsonline.com

...e auteur. Vader Fokke Sierksma, W.F. Hermans, de pake's Hotse en Rypke, moeder Sjouk en al die anderen ... Webwinkel Boekscout.nl: Joyce Hes - Nestgeur ... . Alleen de hystericus Rousseau dacht in zijn Bekentenissen de gehele waarheid te kunnen schrijven, en niets dan de waarheid. Nestgeur handelt over een ver verleden - mensen die inmiddels dood zijn, waren toen nog goden. Ze betekenden veel voor elkaar en voor de toen nog zo jonge auteur. Vader Fokke Sierksma, W.F. Hermans, de pake's Hotse en Rypke, moeder Sjouk en al die anderen. We hebben geen exacte overeenko ... VVD'ers ervaren geen 'nestgeur' meer bij de partij - De ... ... .F. Hermans, de pake's Hotse en Rypke, moeder Sjouk en al die anderen. We hebben geen exacte overeenkomst gevonden voor `NESTGEUR` maar deze omschrijvingen zijn misschien nuttig: Bij hoe een verwaand meisje ruikt, voel je je thuis (crypt.) De lucht van een verwaand meisje (crypt.) De reuk van eieren (crypt.) Groepsverbondenheid; Het parfum van een akelig meisje (crypt.) Nestverbondenheid Nestgeur. De Hoop denkt eraan speciale verslavingszorg te bieden aan refos. Daar zou behoefte aan zijn. Het klinkt raar: reformatorische verslaafden. Het klinkt bijna verantwoord. BEDLUCHT - Nestgeur NESTGEUR - Bij hoe een verwaand meisje ruikt, voel je je thuis NESTGEUR - De lucht van een verwaand meisje NESTGEUR - De reuk van eieren NESTGEUR - Het parfum van een akelig meisje NESTGEUR - Riekt naar een hechte band met het verleden en te lang slapen NESTGEUR - Slaaplucht in een meisjeskamer Nestgeur. De theatervoorstelling "Nestgeur" wordt gespeeld door acht jongeren in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Het zijn arbeidersjongeren die allemaal van huis zijn weggelopen. Hun ervaringen vormen de basis van de tekst. r. r "Hoe vaak ie me ook sloeg, toch was ik altijd trots op 'm. Mijn vader. Ik wou net zo worden als hij. Nestgeur. De strooiploegen staan nog standby volgens het winterschema en toch bulkt het voorjaar er aan alle kanten op los. De bloemetjes en de bijtjes bewijzen dat de krokusvakantie geen hersenschim is. De laatste dagen met een zuchtje zacht weer, blijkt de interesse voor het nestelen sterk toe te nemen. De VVD worstelt met de hervormingen die oud-voorzitter Henry Keizer in 2015 doorvoerde. Hij beloofde een toekomstbestendige, moderne partij met meer zetels en leden. Maar sin...

INFORMATIE

AUTEUR
C.J. Crutsen
DIMENSIE
12,63 MB
BESTANDSNAAM
Nestgeur.pdf

OMSCHRIJVING

'Nestgeur' is een hartverwarmende, optimistische roman over drie generaties, waarin het levenslustige gezin Hilarius een broeinest van frustraties wordt. Als de serieuze en verweesde Diny trouwt met de cartoonist Lukas Hilarius hoopt ze opgenomen te worden in een vrolijke, op lust en luimen gerichte familie. Het lijkt erop dat Diny erin slaagt de goedkeuring te verdienen van haar schoonmoeder Katia, koningin en matriarch van deze uitbundige, besloten gemeenschap. Maar het vrolijke bestaan van de familie vertoont steeds meer scheuren. Als weduwe wenst schoonmoeder Katia (ze eist matka genoemd te worden) enkel de hulp van haar bloedeigen kinderen te accepteren, maar die dan ook volledig. Met ingebeelde en gespeelde ziekte vergalt ze haar oude dag en maakt ze mantelzorg tot een beproeving en beschuldigt de thuiszorg van diefstal van haar privacy. Het leven van iedereen in haar omgeving wordt bewust of onbewust onverdraaglijk gemaakt.'Nestgeur', de vijfde roman van Christine Crutsen, is een aangrijpend epos over moederschap en medemenselijkheid en een spannende en moeilijke zoektocht naar geluk.Frans Kraan (neerlandicus, recensent) over 'Nestgeur':'Het thema is geweldig, up to date en puur. Vooral het contrast tussen de mislukte mantelzorg en de relatief serene sfeer van de opvang'commune' is prachtig.'De pers oordeelde over vorige romans van Christine Crutsen:'Crutsen schreef een aandoenlijk verhaal dat een ander licht werpt op de 20e eeuw.' (Algemeen Dagblad over 'In IJzeren Zwijgen.')'Na het feest' is een intieme roman vol verfijning en nuance zoals mij die van een vrouwelijke auteur zelden onder ogen kwam.' (Limburgs Dagblad)

Wil je het boek lezen?Nestgeur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.J. Crutsen. Lezen Nestgeur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN