Ont-worden om te worden die je bent

Ont-worden om te worden die je bent - Ton Staps | Fthsonline.com

...Leuke tips om je ouders te vertellen dat je zwanger bent? : ... Ont-worden om te worden die je bent: William Yang, Ton ... ... ... wil je mijn Peter/Meter worden? Login of registreer om te kunnen reageren. iljaaaaaaaaa. ... Toevallig hadden de ouders en schoonouders nog een cadeautje te goed, dus onder die mom hebben we een doosje ingepakt met een rompertje en dat op een gezellige avond gegegevn. Je raakt gefrustreerd omdat je iets niet lukt. Je pc is te traag, een collega zeurt, een partner is chagrijnig. Het is dan verstandig om even wat anders te gaan doen. Een ... PDF Boek Ont-worden om te worden die je bent | BANK72 PDF ... . Het is dan verstandig om even wat anders te gaan doen. Een rondje lopen, koffie halen of je berichten op je telefoon te checken. Als je na een paar minuten weer terug gaat naar die situatie, ziet het er vaak weer anders uit. 5. Mogen zijn wie je bent I Bevestigingsleer I Anna Terruwe Als we onvoldoende bevestigd worden in wie we zijn, ontstaat wat Anna Terruwe de 'frustratieneurose' noemde: kwellende gevoelens van angst, onzekerheid, eenzaamheid, uitmondend in vervreemding, depressie of zelfs suïcide....

INFORMATIE

AUTEUR
Ton Staps
DIMENSIE
11,3 MB
BESTANDSNAAM
Ont-worden om te worden die je bent.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is gebaseerd op een langlopend onderzoek bij mensen met kanker. Kanker is een levensbedreigende ziekte die de patiënt confronteert met de kwetsbaarheid van zijn lichaam en de eindigheid van zijn bestaan. Als hij zich hiervan bewust wordt roept dit vragen op over de zin van zijn leven. Hierop zijn geen pasklare antwoorden te geven. Iedere patiënt zal zelf eigen antwoorden moeten vinden. Dit is een strijd met hoogte- en dieptepunten. 'Ont-worden om te worden wie je bent' is een spirituele zoektocht van mensen, getroffen door kanker. Wij hebben de samenhang onderzocht tussen de veranderingen in de beleving van het lichaam en de daarmee gepaard gaande veranderingen in de kijk op de werkelijkheid en in de zelfervaring. Hiermee kwamen we op het spoor van geleefde spiritualiteit. Om de uitkomsten van onze verkenningen te interpreteren en op hun waarde te schatten hebben wij ze vergeleken met drie verschillende stromingen waarbinnen het lichaam een centrale rol speelt in een psycho-spiritueel ontwikkelingsproces. Deze stromingen waren de Existentiële Fenomenologie, de Qi Gong en het Hesychasme. Hierbij werd duidelijk dat een werkelijk geïncarneerde, gelijfde spiritualiteit niet alleen een rol speelt bij mensen met kanker, maar bij ieder mens. Ton Staps was als klinisch psycholoog en psychotherapeut werkzaam op de afdeling Radiotherapie van het UMC Radboud. William Yang was als theoloog en psycho-energetisch therapeut werkzaam in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen. Samen hebben zij de psycho -energetische therapie ontwikkeld. Op initiatief van William Yang nam het initiatief tot het Taborhuis in Groesbeek, waar deze werkvorm aangeboden werd aan patiënten uit het hele land.

Wil je het boek lezen?Ont-worden om te worden die je bent in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton Staps. Lezen Ont-worden om te worden die je bent Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN