Procederen over mensenrechten

Procederen over mensenrechten - T. Barkhuysen | Fthsonline.com

...nsenrechten zijn de afgelopen decennia fors toegenomen ... Procederen over mensenrechten - NRC Webwinkel ... . Er bestaan thans klachtprocedures onder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Rassendiscriminatie, het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke ... BT - Procederen over mensenrechten onder het EVRM, het IVBPR en andere VN-verdragen. PB - Ars Aequi Libri. CY - Nijmegen. ER - Rieter ER, Barkhuysen T, Emmerik ... Studystore | Procederen over mensenrechten 2E 008 ... ... . CY - Nijmegen. ER - Rieter ER, Barkhuysen T, Emmerik M. Procederen over mensenrechten onder het EVRM, het IVBPR en andere VN-verdragen. Nijmegen: Ars Aequi Libri, 2002. Koop Procederen over mensenrechten 2E 008 van Barkhuysen, T. Emmerik, M. Van met ISBN 9789069165479. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Procederen over mensenrechten, geschreven door . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Mensenrechten, Grondrechten & Barkhuysen. Het boek Procederen over mensenrechten, geschreven door , koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Mensenrechten ook wel de rechten van de mens hier treft u alle informatie aan wat betrekking heeft op mensenrechten,organisaties,vrouwenhandel,Vind… Meer over strategisch procederen lezen? Lees de inleiding van Jelle Klaas bij het NJCM Seminar 'De Klimaatzaak en strategisch procederen voor mensenrechten', gehouden op 22 oktober 2015 te Den Haag.. Bekijk ook de presentatie over Strategic Human Rights Litigation die Jelle Klaas hield tegenover Human Rights defenders in Sarajevo in 2015.. Project medewerker PILP Merel Hendrickx was namens ... Procederen over mensenrechten is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Procederen over mensenrechten PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Procederen over mensenrechten. Procederen over mensenrechten 1e druk is een boek uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN ... De mogelijkh...

INFORMATIE

AUTEUR
T. Barkhuysen
DIMENSIE
10,55 MB
BESTANDSNAAM
Procederen over mensenrechten.pdf

OMSCHRIJVING

Procederen over mensenrechten 1e druk is een boek uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN 9789069165479 De mogelijkheden voor rechtzoekenden om op internationaal niveau te klagen over schendingen van mensenrechten zijn de afgelopen decennia fors toegenomen. Er bestaan thans klachtprocedures onder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Rassendiscriminatie, het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten, het Verdrag tegen Foltering en het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Discriminatie van Vrouwen. In de praktijk wordt ook in toenemende mate een beroep gedaan op deze mensenrechtenverdragen, zowel op nationaal als op internationaal niveau.Dit boek beoogt een praktische handleiding te bieden voor het gebruik van deze internationale procedures en besteedt ook aandacht aan de nationale procedures die daaraan vooraf gaan en eventuele nationale vervolgprocedures ter verkrijging van daadwerkelijk rechtsherstel na een geconstateerde verdragsschending. Daarbij wordt tevens ingegaan op de soms moeilijke vraag wanneer welke internationale procedure te gebruiken, een vraag die vaak aan de orde is omdat de diverse verdragen een relatief grote mate van overlap kennen ten aanzien van de beschermde rechten. Het boek is voorzien van een ruime lijst van nuttige verwijzingen naar literatuur, jurisprudentie en praktisch relevante (internet)adressen. Daarmee is het bruikbaar voor zowel de rechtspraktijk als voor studiedoeleinden.In deze tweede, geheel herziene, druk van het boek wordt - onder handhaving van de behandeling van de huidige procedure - geanticipeerd op de inwerking van het Veertiende Protocol bij het EVRM dat de procedure voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ingrijpend zal doen wijzigen. Ook de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van VN-procedures worden meegenomen. Dat geldt eveneens voor nieuwe wetgeving en jurisprudentie die van belang zijn voor de mensenrechtelijke procedures op nationaal niveau.

Wil je het boek lezen?Procederen over mensenrechten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Barkhuysen. Lezen Procederen over mensenrechten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN