Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma

Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma - E. Borgman | Fthsonline.com

...erschillende betekenissen. Een heilig boontje is… Deze 'theologische essays voor sceptische lezers' gaan ervan uit dat voor mensen van nu woorden als God, Christus, verlossing, berouw, geweten en wat niet al, vreemd blijven ... want de plaats waarop je staat is heilige grond. : God als ... ... . Erik Borgman laat vanuit zijn eigen ervaring zien dat elementen uit de gelovige en theologische traditie juist in hun vreemdheid stimulerend, uitdagend en op sommige momenten zelfs schokkend zijn. De macht van het heilige, Hans Joas, 2018. Met name het slothoofdstuk met noten. Want de plaats waarop je staat is heilige grond; God als onderzoeksprogramma, Erik Borgman, 2008. Rituelen thuis: van christelijk tot basaal s ... want de plaats waarop je staat is heilige grond - RK Kerkplein ... . De macht van het heilige, Hans Joas, 2018. Met name het slothoofdstuk met noten. Want de plaats waarop je staat is heilige grond; God als onderzoeksprogramma, Erik Borgman, 2008. Rituelen thuis: van christelijk tot basaal sacraal, Goedroen Juchtmans, 2009. God roept Mozes vanuit de braamstruik, en als deze dichterbij komt klinkt het: 'Kom niet dichterbij: doe uw schoenen van uw voeten, want de plaats, waarop gij staat, is heilige grond' (Exodus 3:5, NBG-vertaling; de NBV heeft 'de grond waarop je staat is heilig). Daarna maakt God zich bekend en ontvouwt hij zijn plannen om door Mozes het ... Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma; Vis in bad; Sniper-serie 8 - 100% Focus; De man van de blauwe cirkels; Pensioen! Hoe nu verder? Evert Kwok - Evert Kwok Vakantieboek; Hoe De Soldaat De Grammofoon Repareert; Hildegard Knef; 8 Hollandse studien...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Borgman
DIMENSIE
6,54 MB
BESTANDSNAAM
Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma.pdf

OMSCHRIJVING

Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma 1e druk is een boek van Erik Borgman uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789085065678 God als onderzoeksprogrammaTheologie zit in de verdrukking. Sommigen zien haar als een interne en conserverende uitleg van de eigen religieuze traditie. Anderen willen haar vervangen door een externe beschrijving en verklaring van religieus gedrag die helpt de onverwachtereligieuze dynamiek, waarmee wij de laatste tijdworden geconfronteerd, in goede banen te leiden. Hier wordt een theologie gepresenteerd die zich midden in deze religieuze dynamiek plaatst. Zij staat op dezelfde grond als andere geesteswetenschappen die zich toeleggen op de waarneming en interpretatie van zin en betekenis, waarheid en goedheid. Deze theologie onderzoekt wat het betekent om het bestaanvan mensen te zien als van God uitgaand, door God gedragen en op God gericht. Een theologie die zich hiermee bezig houdt, levert als academische discipline en in verbondenheid met religieuze tradities een belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijk en maatschappelijk debat over wie wij zijn en hoe wij moeten leven, over wat waar en goed is, en hoe valt om te gaan met en te strijden tegen leugen, kwaad en lijden.

Wil je het boek lezen?Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Borgman. Lezen Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN