Huurlingen geheim agenten en diplomaten

Huurlingen geheim agenten en diplomaten - Ludo de Witte | Fthsonline.com

...van de afgrond brachten. Productinformatie ... Ebook ePUB: Huurlingen, geheim agenten en diplomaten ... ... . Binding: Epub Auteur: Ludo De Witte Bestandstype ... Koop nu Huurlingen, geheim agenten en diplomaten van Ludo De Witte bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Huurlingen, geheimagenten en diplomaten. Door Ariane Borger (Auteur) Boek Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommando's worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken 'Lees meer… Facebook Twitter ... Pas in 1997 zal de dinosaurus, oud en z ... Huurlingen, geheim agenten en diplomaten [e-Book] - Ludo ... ... ... Pas in 1997 zal de dinosaurus, oud en ziek, zijn leeggeroofde land ontvluchten. / Huurlingen, geheim agenten en diplomaten is de neerslag van onderzoek in Belgische, Britse, Amerikaanse en Congolese archieven en getuigenissen van de gebeurtenissen die Congo tot aan de rand van de afgrond brachten." (site de l'éditeur, 08.2016) Genre Huurlingen, geheim agenten en diplomaten (Dutch Edition) eBook: Witte, Ludo De: Amazon.de: Kindle-Shop Bestel Huurlingen, geheim agenten en diplomaten eBook Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Fnac: Huurlingen, geheim agenten en diplomaten, Ludo De Witte". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . 9-mei-2015 - Huurlingen, geheim agenten en diplomaten (e-Boek) | Van Halewyck / Wil je dit boek in één uur kunnen uitlezen in volle concentratie met meer ... Met "Huurlingen, geheim agenten en diplomaten" schreef Ludo De Witte het logische vervolg op "De moord op Lumumba" (1999). Na die moord deed ex-kolonisator België zijn best om het land verder te ontwrichten ten bate van eigen economisch gewin, ook als dat de inzet van blanke huurlingen vergde. Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommando's worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken 'Read more… Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommando's worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken gijzelen. Huurlingen. geheim agenten en diplomaten (e-book). Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommandos worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken gijzelen. In de grootste humanitaire reddingsoperatie ooit worden ongeveer 2000 mensen bevrijd, voornamelijk Belgen. Een week later paraderen diezelfde militairen triomfantelijk door Brussel, onder ... Ludo De Witte (°1956) is socioloog en publicist. Hij schreef ondermeer 'De moord op Lumumba' (1999), 'Wie is bang voor moslims?' (2004), en 'Huurlingen, geheim agenten en diplomaten' (2014). Daarnaast werkte hij mee aan tv-documentaires over de Congocrisis, voor VRT (1999), ARD (2000) en BBC (2000)....

INFORMATIE

AUTEUR
Ludo de Witte
DIMENSIE
10,4 MB
BESTANDSNAAM
Huurlingen geheim agenten en diplomaten.pdf

OMSCHRIJVING

Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommandos worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken gijzelen. In de grootste humanitaire reddingsoperatie ooit worden ongeveer 2000 mensen bevrijd, voornamelijk Belgen. Een week later paraderen diezelfde militairen triomfantelijk door Brussel, onder het oog van duizenden uitzinnige Belgen. Achter dit succesverhaal gaan echter gebeurtenissen schuil die voor de donkerste bladzijden van de Congolese geschiedenis zorgen. De bevrijdingsoperatie gaat hand in hand met een bloederige operatie over de weg, waarbij regeringstroepen tienduizenden Congolezen brutaal vermoorden. Elk verzet tegen het prowesterse regime in de hoofdstad wordt genadeloos verpletterd. De ontwrichting van de economie, de chaos in rebellengebied en de bloeddorstige repressie van regeringstroepen hebben de bevolking platgeslagen. Het land is rijp voor een autocratisch bewind en in 1965 grijpt generaal Mobutu de macht, met steun van de CIA en onder applaus van de Belgische regering. Zij bereiken eindelijk hun doel: een stabiel neokoloniaal regime aan de macht helpen, met Mobutu als zaakwaarnemer van de westerse belangen. Pas in 1997 zal de dinosaurus, oud en ziek, zijn leeggeroofde land ontvluchten. Huurlingen, geheim agenten en diplomaten is de neerslag van onderzoek in Belgische, Britse, Amerikaanse en Congolese archieven en getuigenissen van de gebeurtenissen die Congo tot aan de rand van de afgrond brachten.

Wil je het boek lezen?Huurlingen geheim agenten en diplomaten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ludo de Witte. Lezen Huurlingen geheim agenten en diplomaten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN