Kousboek

Kousboek - Gabriel Kousbroek | Fthsonline.com

...van uitgevers en kranten: een exclusief interview met mijn vader en/of mijn moeder ... KOUSBOEK - Gabriel Kousbroek :: Franktaal ... . Kousboek (ePUB) Bekijk alles. Kousboek Gabriel Kousbroek • Boek • paperback. Samenvatting `Tot voor kort kreeg ik slechts onder één voorwaarde publicatieruimte van uitgevers en kranten: een exclusief interview met mijn vader en/of mijn moeder. Kousbroek was nooit in echte Indie. Rudy Kousbroek, Het Oostindisch kampsyndroom. Meulenhoff, Amsterdam. 500 blz. 49,50. JOOP VAN DEN BERG 21 februari 1992, 0:00 ... Breuk tussen weduwe en biograaf Rudy Kousbroek - NRC ... . Meulenhoff, Amsterdam. 500 blz. 49,50. JOOP VAN DEN BERG 21 februari 1992, 0:00 Kousbroek werd geboren in Nederlands-Indië en verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn ouders in een Jappenkamp. Zijn herinneringen hieraan schreef hij op in het in 1992 uitgekomen Het Oostindisch Kampsyndroom.In 1946 verhuisde Kousbroek naar Amsterdam. Paleizen van het geheugen. 1e druk. 2003. Antiquariaat L.van Paddenburgh. Leiden. Zeven Leidse Jongenskamers gefotografeerd door Bert Theunissen. Ringband, transparant omslag. oblong. Oplage 40 genummerde en door de auteur en fotograaf gesigneerde exemplaren. Dit exemplaar ongenummerd, maar wel door beiden gesigneerd. Conditie: uitstekend....

INFORMATIE

AUTEUR
Gabriel Kousbroek
DIMENSIE
8,18 MB
BESTANDSNAAM
Kousboek.pdf

OMSCHRIJVING

‘Tot voor kort kreeg ik slechts onder één voorwaarde publicatieruimte van uitgevers en kranten: een exclusief interview met mijn vader en/of mijn moeder. Omdat mijn vader mij voor dit soort omkoperij had gewaarschuwd ben ik er altijd voor op mijn hoede geweest, maar nu hij er niet meer is, is die voorwaarde komen te vervallen.’ Gabriël is na het overlijden van zijn vader Rudy, zijn moeder Ethel Portnoy en zijn zuster Hepzibah een van de laatsten van het illustere geslacht der Kousbroeken. Het is tijd om de balans op te maken. Dat doet hij als professioneel tekenaar én als de schrijver die hij door zijn bloedbanden natuurlijk ook is. Eerlijk en genadeloos schildert Kousbroek zijn ouders en de met hen bevriende schrijvers en vertelt hij over de opmerkelijke incidenten uit zijn jeugd. Waar bloed is, is vuur. De Nederlandse cultuur heeft er een nieuwe Kousbroek bij.

Wil je het boek lezen?Kousboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gabriel Kousbroek. Lezen Kousboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN