Slauerhoff

Slauerhoff - Arne Zuidhoek | Fthsonline.com

...ten, Het was een dwangarbeid en toch genade ... bol.com | J. Slauerhoff Boeken kopen? Kijk snel! ... . Alle J. J. Slauerhoff citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al 20 jaar op citaten.net. Toen Slauerhoff op 11 oktober 1919 optrad als redacteur van Propria Cures schreef hij in zijn Intree: „In den beginne was het Woord. 'Weet gij wat het zeggen wil? Dat het woord het wezen was ... Slauerhoff had een hekel aan de geordende maatschappij en zwierf vol rusteloos verlangen naar avontuur over de oceanen. Het Verre Oosten, met name China en Zuid- ... J. Slauerhoff - Nederlandse Poëzie Encyclopedie ... . Het Verre Oosten, met name China en Zuid-Amerika waren daarbij favoriet. Je zou hem kunnen omschrijven als een vitalistisch romanticus, iemand die zich ten gronde richt met drank, drugs en vrouwen. biografie: Jan Jacob Slauerhoff 1898 - 1936. Jan Slauerhoff [Leeuwarden/Ljouwert 1898 - Hilversum 1936] Hij groeit op in een protestants middenstandsmilieu in Leeuwarden. Hij lijdt aan astma en daarom brengt hij ieder jaar enkele maanden door bij zijn familie op Vlieland....

INFORMATIE

AUTEUR
Arne Zuidhoek
DIMENSIE
8,50 MB
BESTANDSNAAM
Slauerhoff.pdf

OMSCHRIJVING

Over het leven van Jan (Johannes) Slauerhoff is veel bekend en gepubliceerd. Daarbij bleven de schepen waarop hij voer en de rol die zij in zijn leven speelden, in de schaduw. In dit boek wordt deze lacune gevuld en wordt ingegaan op verdere aspecten van de maritieme wereld die Slauerhoff tot inspiratie strekten. De samensteller voer als matroos en passagier op de kusten die Slauerhoff als scheepsarts en passagier frequenteerde. Zuidhoek is bij dezelfde rederijen in dienst geweest als Slauerhoff een halve eeuw daarvoor.Arne Zuidhoek studeerde aan de Rijks Academie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam en schreef een derrigtal boeken over maritieme onderwerpen.Na tal van reizen is het of een waas ’t Bekende aan land ombult, men is alleen En hoort bij ’t schip en houdt het met het water.Jullie, mensen van NederlandDie makkelijk levenLand van scheepvaartWat denken jullieWil je weten van de zee?

Wil je het boek lezen?Slauerhoff in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arne Zuidhoek. Lezen Slauerhoff Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN