Vlinders

Vlinders - S. van der Vlugt | Fthsonline.com

...ekeningen en illustraties toevoegen. Je fantasie is de enige beperkende factor! Begin met de kop van de vlinder ... Dagvlinders | Natuurpunt ... . Schets een cirkel voor de kop. Vervolgens teken... 178 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop vlinders op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig vlinders Wel sommige vlinders zijn monofaag, dit betekent dat de rupsen slechts 1 plant als voedsel accepteren. Bijvoorbeeld de zijderups eet enkel de moerbijboom, de dag- pauwoogrups eet enkel brandnetel. Andere soorten zijn minder kieskeurig. Dit noemen we polyfaag en ze eten meerdere soorten planten. Deze vlind ... Vlinders - Wikipedia ... . Andere soorten zijn minder kieskeurig. Dit noemen we polyfaag en ze eten meerdere soorten planten. Deze vlinders in Nederland herkennen doe je door de bossen en parken bij jou in de buurt af te struinen. Hier én in de normale tuinen zet de gehakkelde aurelia, die bij de Nymphalidae -familie hoort, haar eitjes namelijk af op brandnetels, wilgen en op de ribes. Vlinders; Vlinders. De meest prachtige exemplaren tropische vlinders (Lepidoptera) vind je in de Vlinder Vallei van de geheel overdekte Orchideeën Hoeve. Maar liefst tweeduizend fraai gekleurde vlinders van vijfenvijftig tropische vlindersoorten fladderen in deze Nederlandse vlindertuin sierlijk rond. Vlinders staan voor transformatie, verandering. Na een periode van rust en inkeer, ontstaat er een nieuw begin; een nieuwe kans; een nieuw leven! Na het gevecht om de cocon af te werpen is er vrijheid. Op vleugels zwevend naar het licht. De vlinder staat ook vaak als symbool voor een dierbare overledene. Vlinders zijn kleine dieren, maar ze kunnen heel goed ruiken. Bijzonder is dat ze geen neus hebben, ze nemen geuren waar met de antennes. De mannetjesvlinders en de vrouwtjes laten geurstoffen achter om elkaar op te sporen zodat ze kunnen paren. Vooral nachtvlinders hebben heel speciale antennes om geuren op te vangen, deze hebben de vorm van een vogelveer. Vlinders zuigen de nectar op met hun lange tong. Die zit opgerold onder hun kop. Vlinders hebben een voorkeur voor bloemen met veel nectar. In bloeiende braamstruiken zit veel nectar in, dat vinden vlinders heel lekker. Behalve nectar uit bloemen. sommige vlinders eten nog ander voedsel. Atalanta's en dagpauwogen zijn dol op rottend fruit. Vlinders zijn er in alle kleuren, maten en soorten. In Nederland zie je ze niet zo vaak meer rondvliegen, maar het is en blijft altijd prachtig om ze te zien. Ook zijn vlinders hele bijzondere dieren waar ontzettend veel over te vertellen valt. Een supermooi idee dus voor je spreekbeurt: vlinders. Vlinders Je zou het →...

INFORMATIE

AUTEUR
S. van der Vlugt
DIMENSIE
12,80 MB
BESTANDSNAAM
Vlinders.pdf

OMSCHRIJVING

Zoë heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en vrienden gemaakt. Over haar paranormale gave heeft ze nog niemand iets verteld. Op een dag wordt haar aandacht getrokken door een jongen. Hij is blond, groot en cool gekleed. Al snel blijkt echter dat niemand anders hem kan zien: hij is door een stel jongens op het schoolplein doodgetrapt. De daders zijn nooit gepakt. Nu zoekt hij contact met Zoë. Zij kan hem helpen de daders achter de tralies te krijgen. Normaal gesproken kan Zoë met dit soort dingen bij haar moeder terecht. Maar haar vader en zijn nieuwe vriendin hebben net een baby gekregen en haar moeder heeft het daar moeilijk mee. Zal ze haar nieuwe vriendin in vertrouwen nemen?

Wil je het boek lezen?Vlinders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. van der Vlugt. Lezen Vlinders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN