ZES HUWELIJKEN EN EEN BEGRAFENIS

ZES HUWELIJKEN EN EEN BEGRAFENIS - S. Michielsen | Fthsonline.com

...economisch... Zes huwelijken en een begrafenis : grote en kleine geheimen van de Belgische haute finance / Stefaan Michielsen en Béatrice Delvaux ... Komen er in de Bijbel een bevalling, een rechtszaak (of ... ... . ISBN: 9020937448 Auteur (persoon): Michielsen, Stefaan Delvaux, Béatrice Uitgever: Tielt : Lannoo, 1999. Beschrijving: 349 p. ZES HUWELIJKEN EN EEN BEGRAFENIS S. MICHIELSEN Lannoo Uitgeverij Geschiedenis (Economie en ... moest een gedwongen huwelijk aangaan met de ASLK en zag abrupt een einde komen aan haar 175-jarig bestaan als ... Het brengt de eigenaardigheden van het Belgische kapitalisme aan de oppervlakte en werpt een licht op de verantwoordelijkheid van de ... Zes h ... Zes huwelijken en een begrafenis : grote en kleine ... ... ... Het brengt de eigenaardigheden van het Belgische kapitalisme aan de oppervlakte en werpt een licht op de verantwoordelijkheid van de ... Zes huwelijken en een begrafenis | ISBN 9789020937442 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Stefaan Michielsen is al meer dan twintig jaar economisch journalist, eerst bij De Standaard en sinds 2006 bij De Tijd. Eerder schreef hij o.a. Zes Huwelijken en een begrafenis. Grote en kleine geheimen van de Belgische haute finance. Drie keer won hij de Dexia-persprijs voor financieel-economische journalistiek. S. MICHIELSEN; B. DELVAUX - 1999 - "De internationalisering van het bedrijfsleven heeft diepe wonden geslagen in het Belgisch economisch weefsel. Toonaangevende ondernemingen … | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 12...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Michielsen
DIMENSIE
8,89 MB
BESTANDSNAAM
ZES HUWELIJKEN EN EEN BEGRAFENIS.pdf

OMSCHRIJVING

"De internationalisering van het bedrijfsleven heeft diepe wonden geslagen in het Belgisch economisch weefsel. Toonaangevende ondernemingen als de BBL, Royale Belge, Petrofina en Tractebel konden hun lot niet in eigen handen houden en vielen ten prooi aan buitenlandse groepen. De Generale Bank, de prima donna van de Belgische financiële sector, moest een gedwongen huwelijk aangaan met de ASLK en zag abrupt een einde komen aan haar 175-jarig bestaan als onafhankelijke instelling. Alleen uitzonderingen als het Gemeentekrediet, Kredietbank en Fortis AG slaagden erin hun eigen weg te gaan.Door een nauwgezette reconstructie van de gebeurtenissen die zich de jongste jaren en maanden hebben afgespeeld rond enkele Belgische ondernemingen, probeert dit boek een antwoord te geven op die vragen. Het brengt de eigenaardigheden van het Belgische kapitalisme aan de oppervlakte en werpt een licht op de verantwoordelijkheid van de managers, de aandeelhouders en de overheid. Het is vooral en verhaal van gemiste kansen en dromen die in scherven vallen, van onmacht en onbegrip, van kortzichtigheid en eigenbelang, van verraad en ontgoocheling.De hoofdrolspelers in het verhaal zijn de zakenlui, bankiers en topfunctionarissen die elkaar ontmoeten in de Brusselse salons. Het zijn mensen als Albert Frère, Etienne Davignon, Jan Huyghebaert, André Leysen, Maurice Lippens, Daniël Cardon de Lichtbuer, François Narmon, Marcel Cockaerts, Fred Chaffart, Philippe Bodson, Jean-Louis Duplat, Alfons Verplaetse en Jacques van Ypersele de Strihou."

Wil je het boek lezen?ZES HUWELIJKEN EN EEN BEGRAFENIS in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Michielsen. Lezen ZES HUWELIJKEN EN EEN BEGRAFENIS Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN