Het geheim van Stroeve

Het geheim van Stroeve - Joost Ramaer | Fthsonline.com

... de Nederlandse joden. Het geheim van Stroeve onthult het succes van een kleine dwarsligger in de haute finance, en plaatst die in de context van de ontwikkelingen op de beurs en in de maatschappij ... Het geheim van Stroeve door Joost Ramaer vanaf 2 april ... ... . Joost Ramaer (1958) is freelance journalist, onder meer voor De Groene Amsterdammer en Follow the Money. In Het geheim van Stroeve beschrijft journalist Joost Ramaer hoe dat kon gebeuren. De Stroeves zijn klein gebleven om hun klanten een goede en persoonlijke service te kunnen bieden. Hoe goed en hoe persoonlijk, bleek tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen bijna alle beursbedrijven zonder scrupules meededen aan de plundering van de Nederlandse joden. Het geheim van Stroeve onth ... Het geheim van Stroeve 📖 De Leesclub van Alles ... . Hoe goed en hoe persoonlijk, bleek tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen bijna alle beursbedrijven zonder scrupules meededen aan de plundering van de Nederlandse joden. Het geheim van Stroeve onthult het succes van een kleine dwarsligger in de haute finance, en plaatst die in de context van de ontwikkelingen op de beurs en in de maatschappij. Joost Ramaer (1958) is freelance journalist, onder meer voor De Groene Amsterdammer en Follow the Money. Slechte, Henk - Ramaer, Joost - Het verhaal van een eigenzinnige familiebank [Recensie] Joost Ramaer neemt de lezer mee door 200 jaar geschiedenis van de Amsterdamse effectenbeurs. Hij doet dat aan de hand van zeven generaties Stroeve die daar van 1818 tot 2018 als familiebank actief waren. De eerste kwam in 1759 uit Duitsland naar Amsterdam. Het boek Het geheim van Stroeve, geschreven door Joost Ramaer, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.9...

INFORMATIE

AUTEUR
Joost Ramaer
DIMENSIE
8,49 MB
BESTANDSNAAM
Het geheim van Stroeve.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse banken klonteren samen tot steeds grotere onbeheersbare molochen. Zelfs na de kredietcrisis blijven de grootbanken hun klanten vooral zien als een bron van zelfverrijking. Het kan ook anders. De familie Stroeve houdt het al 200 jaar klein. Jan Stroeve Barendzoon begon in 1818 in Amsterdam als commissionair in effecten. Ooit telde de Amsterdamse beurs honderden van zulke bedrijven. Die zijn allemaal verdwenen. Maar Stroeve & Lemberger, zoals de firma nu heet, floreert nog steeds.In Het geheim van Stroeve beschrijft journalist Joost Ramaer hoe dat kon gebeuren. De Stroeves zijn klein gebleven om hun klanten een goede en persoonlijke service te kunnen bieden. Hoe goed en hoe persoonlijk, bleek tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen bijna alle beursbedrijven zonder scrupules meededen aan de plundering van de Nederlandse joden.Het geheim van Stroeve onthult het succes van een kleine dwarsligger in de haute finance, en plaatst die in de context van de ontwikkelingen op de beurs en in de maatschappij.Joost Ramaer (1958) is freelance journalist, onder meer voor De Groene Amsterdammer en Follow the Money. Zijn eerste boek, De Geldpers. De teloorgang van het mediaconcern pcm (2009), geldt als hét Nederlandse standaardwerk over de kwalijke kanten van "sprinkhaan'-investeerders, officieel bekend als private equity.

Wil je het boek lezen?Het geheim van Stroeve in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joost Ramaer. Lezen Het geheim van Stroeve Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN