De Wadden en de ploeg

De Wadden en de ploeg - Eric Bos | Fthsonline.com

...nu voor 9,99 p.j. Zoek je product. In .. ... De Wadden en De Ploeg door Eric Bos - boekhandeldouwes.nl ... . De Wadden en De Ploeg direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij kunstboek-kopen.nl. De online kunstboeken specialist. Bestel De Wadden en de ploeg van Eric Bos. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De Wadden en de ploeg | ISBN 9789089752338 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. 'De Wadden en de ploeg, en hun omgeving' door Eric Bos - Onze prijs: €21,75 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. In de jaren twintig en dertig lieten d ... Boek: De Wadden en de ploeg - Geschreven door Eric Bos ... . In de jaren twintig en dertig lieten de leden van de expressionistische schildersbent De Ploeg zich vooral door de natuur in hun nabije woonomgeving - de stad Groningen en haar ommelanden - inspireren. Ze wandelden veel of trokken er met de fiets op uit. Hun inspiratiebron verlegde zich van het land naar het water toen Ploeg-lid George Martens in 1931 een tjalk kocht die de naam van zijn vrouw ... De Wadden & De Ploeg. en hun omgeving. Eric Bos De expressionistische schildersgroep De Ploeg liet zich ondermeer door de Waddenzee en -eilanden inspireren. In het kielzog van de voormannen...

INFORMATIE

AUTEUR
Eric Bos
DIMENSIE
12,30 MB
BESTANDSNAAM
De Wadden en de ploeg.pdf

OMSCHRIJVING

In de jaren twintig en dertig lieten de leden van de expressionistische schildersbent De Ploeg zich vooral door de natuur in hun nabije woonomgeving - de stad Groningen en haar ommelanden - inspireren. Ze wandelden veel of trokken er met de fiets op uit. Hun inspiratiebron verlegde zich van het land naar het water toen Ploeg-lid George Martens in 1931 een tjalk kocht die de naam van zijn vrouw Alida kreeg. Johan Dijkstra had in die tijd de Staverse Jol Fenris. Beide mannen - al dan niet in gezelschap van een of meer van hun Ploegkompanen - genoten van het ruige en vrije leven op zee. Hoewel ze tijdens hun lange zwerftochten over de Waddenzee en naar de eilanden vaak mopperden dat het eigenlijk geen weer was om buiten te schilderen maakten ze ondertussen prachtig werk. Jan Wiegers, Job Hansen, Jan Jordens, Johan Faber, Johan Dijkstra en George Martens zorgden met hun door de Wadden geïnspireerde aquarellen, schilderijen en tekeningen voor een prachtige artistieke erfenis. Het prachtige boek De Wadden & De Ploeg laat u hun werk in al haar schoonheid zien.

Wil je het boek lezen?De Wadden en de ploeg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eric Bos. Lezen De Wadden en de ploeg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN