Het leven van een BLANKE INDO in Nederland

Het leven van een BLANKE INDO in Nederland - Max Wettstein | Fthsonline.com

... centrum tot klassieke kamers in de buitenwijken, hebben vaak een heel proper en modern imago ... Indisch…Indo's..waar komen wij vandaan en hoe zijn wij ... ... . Campings. Kamperen maakt deel uit van de Nederlandse cultuur. Het Indonesische tempo past beter bij mij dan het drukke dagelijks leven in Nederland." Eind jaren negentig reisden ze al een keertje terug, samen met Ita, die leefde toen nog. Vervoort, Hans - Veth, Bas - Vanonder de koperen ploert [Recensie] HET gesprek van de dag in 1900 was een boek met de onschuldige titel Het leven in Nederlandsch-Indië, geschreven door Bas Veth. In 1860 geboren in Amsterdam, was hij vanaf zijn 19e tot zijn 31ste jaar handelaar in onger ... Indo of Halfbloed - Indisch4ever ... . In 1860 geboren in Amsterdam, was hij vanaf zijn 19e tot zijn 31ste jaar handelaar in ongeregeld goed geweest in de kolonie en had een bloedhekel aan dat land gekregen. Definitie van moord: moord is de op onwettige wijze opzettelijk en met voorbedachte rade beëindiging van het leven van een ander. Moord is in Nederland strafbaar gesteld in artikel 289 van het Wetboek van Strafrecht: 'Hij die opzettelijk en met voorbedachte rade een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan moord, gestraft met ... Indonesië is in 1940 een kolonie van Nederland. Het land heet dan Nederlands-Indië. In 1942 wordt Nederlands-Indië bezet door het Japanse leger. Voor de Japanners is er geen plaats meer in het land voor blanke mensen of voor mensen met een gemengde afkomst. Joop en Karin zijn allebei van gemengde afkomst en vertellen over hun ervaringen tijdens de oorlog. Het leven begint op je 40ste, toch? Hoi ik ben een leuke vrouw van bijna 40, door omstandigheden heb ik nog nooit eerder een man gehad, maar nu de 40 nadert wordt het Gratis 17 jun. '20 In Nederland worden deze week verkiezingen gehouden, - tijd om na te denken over de wezenlijke drijfveren van ons bestaan. In het Semarangse dagblad ´De Locomotief´ van 1 november 1881 verscheen het volgende artikel van de hand van een zekere XYZ, waarin het karakter en de idealen van de (vooral mannelijke) Indo-Europeaan worden ontleed. `Onder… Indo Afkorting van "Indo-Europeaan". In de koloniale periode alleen in formele context in gebruik; in het dagelijks leven sprak men van "Indo", vaak in denigrerende zin. Vanaf ca. 1970 in Nederland een 'geuzennaam' voor de gemengdbloedige leden van de Indische groep....

INFORMATIE

AUTEUR
Max Wettstein
DIMENSIE
9,14 MB
BESTANDSNAAM
Het leven van een BLANKE INDO in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Het leven van een BLANKE INDO in Nederland 1e druk is een boek van Max Wettstein uitgegeven bij Novum Publishing. ISBN 9783990488614 In deze autobiografie beschrijft Max Wettstein zijn jeugd in Indonesië. Hij was Nederlander, maar door zijn Indisch-Duitse ouders, was hij voor de kolonialen een mof. De Japanse bezetting tijd, die hij als tienjarige jongen mee heeft gemaakt, hebben bij hem een ingrijpende invloed van onzekerheid, angst en honger achtergelaten. Met slechts twee jaar scholing verliet hij op zijn zestiende zijn ouders naar Nederlands bezet gebied om naar school te gaan. Het Nederlandse Leger zette hem daar als mof in de gevangenis. Daarna vertrok hij als verstekeling naar Nederland. Hij volgde in Nederland eerst de machinisten opleiding en haalde daarna zijn hts-diploma. In dit boek beschrijft hij ook zijn teleurstelling omdat hij als blanke indo in Nederland, met zijn Inlandse mentaliteit, steeds werd gediscrimineerd.

Wil je het boek lezen?Het leven van een BLANKE INDO in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Max Wettstein. Lezen Het leven van een BLANKE INDO in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN