Land van glas

Land van glas - Koen van Wijk | Fthsonline.com

...pbouw en snelle expansie daarna. Van het dwingende calvinisme naar de innovaties in de immer groeiende tuinbouwsector ... Over Land van Glas - Land van Glas ... . Nieuw: Land van glas 'Land van glas', een familiegeschiedenis over de Nederlandse glastuinbouw, verschenen op 1 juni 2017 bij uitgeverij Thomas Rap. In dit boek vertel ik het fascinerende verhaal van de Nederlandse glastuinbouw aan de hand van de lotgevallen van mijn familie: familie Moerman in Bleiswijk, een wijdvertakt tuindersgeslacht. Land van Glas, een geweldig boek, een boek dat de absurde levens van een aantal mensen in een klein plaatsje aan el ... Land van glas: "Interessant voor elke liefhebber van ... ... . Land van Glas, een geweldig boek, een boek dat de absurde levens van een aantal mensen in een klein plaatsje aan elkaar knoopt. Dit boek laat zien dat mensen kwetsbaar zijn in hun streven naar het verwezenlijken van hun dromen. Want wanneer een droom wordt gerealiseerd blijft er dan nog iets over om voor te leven. Land van glas beschrijft de lotgevallen van drie generaties tuinders tegen de achtergrond van de twintigste eeuw: van de opkomende industrialisatie, de Eerste Wereldoorlog, de crisis, de Tweede Wereldoorlog, tot de wederopbouw en de snelle expansie daarna. Land van glas beschrijft de lotgevallen van drie generaties tuinders tegen de achtergrond van de twintigste eeuw: van de opkomende industrialisatie, de Eerste Wereldoorlog, de crisis, de Tweede Wereldoorlog, tot de wederopbouw en snelle expansie daarna. Van het dwingende calvinisme naar de innovaties in de immer groeiende tuinbouwsector. Land van glas. In Quinnipak, een denkbeeldig n...

INFORMATIE

AUTEUR
Koen van Wijk
DIMENSIE
10,9 MB
BESTANDSNAAM
Land van glas.pdf

OMSCHRIJVING

Bram Moerman, tuinderszoon uit Hillegersberg, weet wat zijn bestemming is. Hij zal in de voetsporen van zijn vader treden. Terwijl elders in Europa de Grote Oorlog woedt, verschijnt op de tuinderij van Brams vader een exotische nieuwkomer: de tomaat. In 1914 exporteert Nederland 6,5 miljoen kilo tomaten naar Engeland, en dat is nog maar het begin. De tuinderij van de familie Moerman floreert. Na de oorlog trouwt Bram en strijkt hij neer in Bleiswijk om zijn eigen tuinderij op te bouwen. Hij groeit uit tot de trotse pater familias van een gezin met tien kinderen en zevenendertig kleinkinderen. Een hechte familie waarin iedereen meewerkt. Land van glas beschrijft de lotgevallen van drie generaties tuinders tegen de achtergrond van de twintigste eeuw: van de opkomende industrialisatie, de Eerste Wereldoorlog, de crisis, de Tweede Wereldoorlog, tot de wederopbouw en snelle expansie daarna. Van het dwingende calvinisme naar de innovaties in de immer groeiende tuinbouwsector. Het hoge, smalle zijraam gaf uitzicht over de polder achter de dijkwoning. Eerst was er het keurig geharkte grind rond het huis, met de droogrekken met schone was. Dan een heg die het grindpad scheidde van een braakliggend veldje tot het erf van buurman Van Alphen. Onder aan de dijk, richting het westen, stonden twee druivenserres. Vervolgens strekten zich de warenhuizen uit, geflankeerd door gemetselde, twintig meter hoge schoorstenen. Voorbij het glas lag bouwland tot aan de horizon, de akkers van elkaar gescheiden door liniaalrechte sloten. Een dorp van tuinders en boeren was het. Of beter gezegd, een tuindersdorp in de groei.

Wil je het boek lezen?Land van glas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koen van Wijk. Lezen Land van glas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN