De paardenfluisteraar van Oranje

De paardenfluisteraar van Oranje - Jan S. Maiburg | Fthsonline.com

...(9789059119833): Jan S. Maiburg: Books De paardenfluisteraar van Oranje: Een politiek huzarenstukje ... De paardenfluisteraar van Oranje van Jan S. Maiburg, Tjits ... ... . Hazslinszky, Bernhard en Juliana: een politiek huzaernstukje: Amazon.es: Jan S. Maiburg: Libros en idiomas extranjeros Compra De paardenfluisteraar van Oranje: Een politiek huzarenstukje. Hazslinszky, Bernhard en Juliana: een politiek huzaernstukje. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Bestel De paardenfluisteraar van Oranje Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De paardenfluisteraar. Een enorme truck met oplegger rijdt door een besneeuwd landschap. Niet ver van de weg rijdt een m ... De paardenfluisteraar van Oranje - Jan S. Maiburg, Tjits ... ... . Een enorme truck met oplegger rijdt door een besneeuwd landschap. Niet ver van de weg rijdt een meisje op haar paard door de maagdelijk witte heuvels. De sneeuw knispert onder de hoeven, maar hier en daar, ook bij de kruising waar de truck nadert, is het verraderlijk glad. In enkele fatale seconden wordt het leven van een gezin verwoest. De paardenfluisteraar van Oranje/Jan Maiburg/ Aspect uitgeverij 2012 Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 jun 2020 om 11:55. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie ... De eerste was Jean Taffin, aangesteld door prins Willem van Oranje, de laatste de Waalse predikant Georges Forget, benoemd door Koningin Juliana. In het algemeen zijn de persoonlijke contacten van deze geestelijken met het hof voor de buitenwereld verborgen gebleven. Daarom is dit boek van Maarten den Admirant zo interessant en belangrijk. Hij ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jan S. Maiburg
DIMENSIE
5,88 MB
BESTANDSNAAM
De paardenfluisteraar van Oranje.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek geeft de Nederlandse hippisch expert Jan S. Maiburg de lezer een intrigerende blik achter de schermen van de mysterieuze wereld van 'high politics' en de paardensport. Internationale intriges en liefde voor de edele viervoeters blijken door de tijd heen hand in hand te gaan.Zelfs de aanloop naar dit verhaal leest als een avonturenroman. Een paardrijdinstructrice overlijdt in 1996. Maiburg was een leerling van deze Inge Schram-van Kalmthout en werd benoemd tot executeur-testamentair. Tussen tientallen antiekepaardenboeken stond een oud bruin verkleurd legerboekje van de Hongaarse Landwehr, gedateerd 1914. In deze erfenis van vitéz hazslini Hazslinszky-Krull Géza, ooit de instructeur van Inge Schram, vond hij per toeval tien ballpoint geschreven cijfertjes, acht ééntjes en twee twéétjes. Deze nummers stonden vermeld bij de namen van huzarenregimenten uit lang vervlogen tijden.Maiburg combineert en analyseert de gevonden code en komt tot verbijsterende conclusies. Hij legt de nauwe verbanden uit tussen twee geheimzinnige kolonels, de Hongaar Hazslinszky en de Rus Alexis Pantchoulidzew. Van deze laatste wordt beweerd dat hij de 'pleegvader' van Bernhard was en de levensgezel van diens moeder. Tweeëntwintig jaar woonde, werkte en leefde Hazslinszky 'under Royal protection' als een soort 'stiefzoon' van koningin Juliana in Nederland. De Greet Hofmans-affaire en de Lockheed-affaire blijken nauw verweven te zijn met de paardenliefde van prins Bernhard en de familie Zur Lippe-Biesterfeld.De geheimzinnige komst naar Nederland van de Hongaar Hazslinszky bleek zeer goed voorbereid te zijn door machtige mensen die in staat waren door middel van 'stille' wereldpolitiek de machtsverhoudingen in een steenkoude oorlog naar hun hand te zetten... Aan het eind zult u weten hoe de paarden in het verleden werkelijk hebben gelopen en hoe invloedrijk het hippisch netwerk is geweest.

Wil je het boek lezen?De paardenfluisteraar van Oranje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan S. Maiburg. Lezen De paardenfluisteraar van Oranje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN